Netflix’in en pahalı 6 filmi

Artan abone sayısıyla daha büyük bütçeli filmler yapan çevrimiçi film ve dizi platformu Netflix'in en pahalı 6 filmini listeledik

Netflix başrolünde Chris Hemsworth'un olduğu aksiyon gerilim türündeki Extraction'ın ilk 4 haftasında 99 milyon seyirci çekerek en çok izlenen Netflix Orijinal filmi olduğunu duyurmuştu (AP)

Koronavirüs pandemisi sırasında 10 milyondan fazla abone kazanan çevrimiçi film ve dizi platformu Netflix dünya genelinde 192 milyondan fazla aboneye sahip.

Özellikle son 2 yıldır film bütçelerini önemli ölçüde artırmaya başlayan Netflix artan abone sayısıyla daha büyük bütçeli filmler yapıyor.

Tanıtım ve çekimine yüz milyonlarca dolar harcanan filmler vizyona girdikten sonra milyarlarca dolar gelir elde edebiliyor. 

Netflix'in en yüksek bütçeli 6 filminden 4’ü halihazırda platformda erişilebilir olurken, diğer iki film önümüzdeki dönemde piyasaya çıkacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1) The Gray Man

Netflix'in şu ana kadarki en pahalı filmi unvanını alacak The Gray Man'in yapımının şirkete 200 milyon dolara mal olması bekleniyor.

Ryan Gosling ve Chris Evans'ın oynayacağı filmin yönetmenliğini, Yenilmezler 4: Son Oyun'un (Avengers: Endgame) yönetmenleri Joe ve Anthony Russo kardeşler üstlenecek.

Mark Greaney'in 2009 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanacak film, Gosling'in canlandırdığı kiralık katil Court Gentry ile Evans'ın oynadığı CIA'den eski arkadaşı Lloyd Hansen arasındaki ölümcül mücadeleyi konu alacak.

Deadline'ın aktardığına göre Gosling'in Gentry karakterini daha sonraki filmlerde de canlandırması bekleniyor.

2) Bright

90 milyon bütçeye sahip iddialı proje eleştimenleri etkilemektan uzak kaldı.

2017'de piyasaya sürülen ve başrolünde Will Smith'in yer aldığı proje eleştirmenlerden yeterli övgü alamasa da Netflix'in hem televizyon hem de sinema dalında en çok izlenen orijinal yapımlarından biri oldu.

3) Triple Frontier

Kadrosunda Ben Affleck, Oscar Isaac ve Pedro Pascal'ı barındıran aksiyon filmi yaklaşık 115 milyon dolar bütçeyle çekildi.

İlk 4 haftasında platformda 63 milyondan fazla izleyiciye ulaşan film şu ana kadarki en popüler 8. Netflix orijinal yapımı oldu.
 


4) 6 Underground

Kısmen Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de çekilen 6 Underground, Netflix'in tüm zamanlardaki en popüler 4. filmi.

İlk 4 haftasında 80 milyondan fazla kişi tarafından izlenen filmin toplam bütçesi 150 milyon dolardı.

Aksiyon filmlerinin ünlü yönetmeni Michael Bay tarafından yönetilen 6 Underground’da başrolde Ryan Reynolds oynuyor.

5) The Irishman

Ünlü yönetmen Martin Scorcese’in yönetttiği 3 buçuk saatlik The Irishman, Robert De Niro ve Al Pacino gibi ikonik isimleri bir araya getirmişti.

159 milyon dolarlık bütçenin önemli bir kısmı filmdeki oyuncuları daha genç göstermek için kullanılan teknolojiye ayrılmıştı.

Hem eleştirmenlerin hem de izleyicinin övgüsünü kazanan film ilk 4 haftasında 64 milyondan fazla izleyiciyi kendisine çekmişti.

Film bu yıl 10 dalda Oscar'a da aday olmuştu.

6) Red Notice

Dwayne “The Rock” Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot gibi isimlerin yer alacağı aksiyon komedi türündeki Red Notice, Netflix'in yapacağı en pahalı ikinci film olacak.

Çıkış tarihi koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen filmin bütçesinin yaklaşık 175 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Filmde bir Interpol ajanını canlandıran Johnson, Gadot'un canlandıracağı dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızını yakalamaya çalışacak.

 

Independent Türkçe, Webtekno, The National

DAHA FAZLA HABER OKU