The Walking Dead'in yaratıcısı Robert Kirkman: Negan'ın hikayesi devam etmeyecek

The Walking Dead’in en kötü şöhretli karakterlerinden Negan’a dair hikayenin devamının planlanmadığı belirtildi

Dizinin gelecek sezonunda Maggie ve Negan arasındaki gerilime odaklanılacağı belirtilmişti (AMC)

The Walking Dead’in anti kahramanı Negan’ın hikayesini ele alan çizgi romanın devamının gelmeyeceği anlaşılıyor.

İlk olarak The Walking Dead #100’de tanıtılan ve dikenli beyzbol sopası Lucille (Negan’ın ölen eşinin ardından verdiği isim) ile bilinen Negan çok az merhamet göstermesi ve kurallarına harfiyen uyulmasını beklemesiyle nam salmış bir karakter. 

Vahşi yöntemlerine rağmen, Negan cazibesi ve renkli diliyle hızla hayranların ilgisini kazanmıştı. Her ne kadar Negan, Glenn’in eşi Maggie’nin neredeyse kendisini öldürmesiyle karşı karşıya kalsa da Maggie, Negan’ı yalnız ve acınası bir durumda bırakmanın onun için daha iyi bir ceza olacağına karar vermişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead’in önceki hikayelerinde yaşananlar bir kenara, hayranlar kısa süre önce yeni bir Negan hikayesiyle buluştu. 

1 Temmuz 2020’de yayımlanan “Negan Lives”, Robert Kirkman’ın kaleme aldığı ve Charlie Adlard’ın resimlediği çizgi roman, hayranlara hapishaneden çıkmasının ardından Negan’ın hayatına dair daha fazla bilgi veriyor. Hikayede Negan mevcut durumundan giderek daha fazla bitap düşen düştüğü anda Lucy ile karşılaşıyor. 

Negan, Lucy’nin arkadaş canlısı doğasının yanılgı olduğunu düşünüyor ve kendisini öldürmek isteyen haydutlarla yüz yüze geliyor. Negan’ın direnmeyi reddetmesine rağmen, haydutlar emirlere uyulmazsa Lucy’nin hayatının tehlikeye gireceğini söylüyor. 

İyi zamanlanmış zombi saldırısı Negan ve Lucy’nin hayatını kurtarıyor. Negan’ın haydutları alt etmesi için gerekli dikkat dağınıklığı bu şekilde oluşuyor. Eşinin düzgün biçimde gömülmediğini fark eden Negan, kendi yolculuğuna çıkmaya karar veriyor. Negan, hayranların da sırdaş olabileceği yeni bir maceraya atılacak gibi görünüyor. 

Screen Rant'in haberine göre çizgi roman serisinin yaratıcısı Robert Kirkman kısa süre önce durumun böyle olmadığını doğruladı. 

Comic-Con@Home etkinliğinde konuşan Kirkman, “Negan Lives” hikayesinin devam etmeyeceğini söyledi. Kirkman her ne kadar sayı devam edecekmiş gibi bitse de herhangi bir devam planının olmadığını söyledi. 

 

 

Kirkman, hikayenin Negan’ın eşinin bedenini bulmak için çıktığı yolculuğu kurmayı amaçladığını ve bu tip bir yolculuğun çok fazla enteresan olay barındırabileceğini söyledi. 

Öte yandan Negan’ın The Walking Dead #193’te karısının üzerine çiçekler koyduğu mezardaki mezar taşının Negan Lives’dakiyle aynı olmadığına dikkat çekti. Bu gelecekte Negan’ın eşinin kalıntılarını bulma konusunda başarılı olacağına işaret ediyor. 

Kirkman, Negan’ın hikayesinin kesin bir sonu olduğu düşünüldüğünde, bu hikayenin anlatılmasının gerekip gerekmediği sorusunu akla getirdiğini söyledi. 

Kirkman yine de gelecekte Negan’ı ziyaret etme ihtimalini tamamen dışlamıyor ve bunun “eğlenceli” olabileceğini belirtiyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU