TFF Başkanı Özdemir: Kulüpler, kolay yoldan '11 yabancı oynatayım' diyorlar, TFF buna 'Hayır' dedi ve dur demesini bildi

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Hatay’da inşası bitmek üzere olan stadı ziyareti sonrası, yabancı kuralı, Finansal Fair Play ve seyircili maçlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu, Hatay'da inşa edilen yeni stadyum inşaatını ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalar yaptı.

Süper Lig'de 2019-20 sezonunu şampiyon tamamlayan Medipol Başakşehir'in mutlu sona ulaştığını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

4 senedir gelip gelip şampiyonlukları veriyorlardı. Bu sefer inat ettiler, direndiler ve büyük mücadele ettiler. Sonunda hakkıyla şampiyonluk kazandılar. Başakşehir pazar günü bir tören düzenlemiş, inşallah kupalarını vereceğiz. Biz de federasyon, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım olarak gideceğiz. Hak ettikleri kupayı kendi ellerimizle hem futbolculara, hem yönetim kurullarına teslim edeceğiz.

Özdemir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maçların seyircisiz oynatıldığını ancak ana hedeflerinin gelecek sezonu seyircili oynatmak olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Stadyumların tam kapasitesinin kullanılmasını zor görüyorum. yüzde 40, yüzde 35 kapasiteyle seyircili oynatmak en büyük hedefimiz. Devletimizin izni de gerekli.

"Kulüplerimizin birçoğu neden itiraz ediyor anlamıyorum"

TFF'nin geçen haftalarda getirdiği yabancı kuralıyla ilgili de konuşan Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

TFF, kararı aldı ve uygulayacak. Birçok kulübümüz Tahkim'e gitti. Değişik bir karar çıkarsa, tabii ki oturup gözden geçireceğiz. Fakat müracaatları reddederse 2020-21 sezonu 8 yabancıyla oynanacak. Kulüplerimizin birçoğu neden itiraz ediyor anlamadım. Bu sezon oynanan bütün maçlarda ilk 11'lerde yabancı sayılarının ortalaması 7,52. Bizim rakam 8. Neden bu 7.52 varken, 8 demişken bu itirazları yapıyorlar. 

Hem medyaya, hem de kulüp yöneticilerine seslenen Özdemir, olaya 8 yabancı diye bakılmamasını, bunun birçok alt noktası olduğunu aktararak, şu görüşü savundu:

Türk futboluna önem verdiğimiz kadar, altyapıdan gelene de önem veriyoruz. Mali şartlarda FFP'ye göre kulüpler maddi durumlarını ayarlamalılar. Altyapıya yönelmeliler. Hepsini düşündük. Kolay yoldan '11 yabancı oynatayım' diyorlar. TFF, buna 'Hayır' dedi ve dur demesini bildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU