Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir ile şampiyonluk yaşayan Mehmet Topal tarihe geçti

Daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşayan Mehmet Topal, Başakşehir’le de zafere ulaşarak üç farklı kulübün formasıyla şampiyonluğa ulaşan ilk futbolcu oldu

Mehmet Topal / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in tecrübeli orta saha oyuncusu Mehmet Topal, Türk futbol tarihine geçti.

Topal, Süper Lig tarihinde üç farklı kulübün formasıyla şampiyonluğa ulaşan ilk futbolcu oldu. 

Tecrübeli oyuncu daha önce 2007-08 sezonunda Galatasaray ve 2013-14 sezonunda da Fenerbahçe ile zafere ulaşmıştı.

Süper Lig'i bitime 1 hafta kala zirvede tamamlamayı garantileyen Medipol Başakşehir'de deneyimli futbolcu Mehmet Topal, hak ettikleri bir şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan 34 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

Hayatımın en güzel günlerinden biri diyebilirim. Rekorlar önemli değil. Önemli olan bu takımın şampiyon olmasıydı. Tesisteki çalışanlarımız, başkanımız, yönetim kurulumuz ve taraftarlarımız o kadar inanmıştık ki o inancımızın karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Bu şampiyonluk, bütün Başakşehir camiasına ve taraftarlarına armağan olsun. Hak ettiğimiz bir şampiyonluğu aldığımızı düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sezon çok iyi mücadele ettiklerini dile getiren Topal, "Bütün takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz bir sezon geçirdik. UEFA Avrupa Ligi'nde de en iyi yere kadar gitmek istiyoruz. Aileme, eşime, oğluma ve yakınlarıma çok teşekkür etmek istiyorum. En zor günlerimde onlar yanımdaydı. Destekleri hep arkamdaydı" şeklinde görüş belirtti.

Son olarak, şampiyonluk mücadelesi verdikleri Trabzonspor ile diğer takımları tebrik eden deneyimli oyuncu, kümede kalma mücadelesi veren ekiplere de başarı dileğinde bulundu.

Mehmet Topal, sezon başında transfer olduğu Medipol Başakşehir'le 30 maça çıkarken 1 asist üretti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU