Demirtaş: Seçimlerde yandaşlar dışındaki avukatların oy sayımında bulunmasını engellemeye çalışabilirler

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, çoklu baro düzenlemesinin seçim güvenliğiyle de alakalı olduğunu söyledi. Demirtaş, önümüzdeki seçimlerde yandaş avukatlar dışındaki avukatların sandık başında durmasının engellenmek istenebileceğini iddia etti

Demirtaş, Çoklu Baro düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

Edirne F Tipi Cezaevi’nde yatan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı üzerinden DW’den Banu Güven’e yaptığı açıklamalarda iktidar tarafından getirilen çoklu baro düzenlemesine yönelik iddialarda bulundu.

İktidarın söz konusu düzenleme ile hem yargıyı kontrol altına almak hem de bir sivil toplum ve meslek örgütü olan baroların toplum adına dile getirdikleri itirazları susturmayı amaçladığını öne süren Demirtaş, “Ancak avukatlar ve barolar direnmeye devam ettiği müddetçe, bu değişikliğin fiiliyatta pek karşılığı olmayacaktır” dedi.

Demirtaş’tan seçim güvenliği uyarısı

Demirtaş, dikkat edilmesi gereken bir başka hususun da seçim güvenliği olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

Önümüzdeki seçimlerde seçim güvenliği açısından baroların sandıklara ve il ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları avukat görevlendirmelerini kontrol etmeye çalışabilirler. Barolarda kontrolü sağlayarak 'yandaş avukatlar' dışındaki avukatların oy kullanma ve sayım esnasında sandık başında bulunmasını engellemeye çalışabilirler.

'Bırakın, yandaşlar ayrılsın, marjinalleşsinler”

İktidarın gidici olduğunu iddia eden ve yapılan baro düzenlemesinin AK Parti iktidarından sonra mutlaka değiştirileceğini söyleyen Demirtaş sözlerini şöyle tamamladı:

Bir avukat olarak benim kişisel görüşüm, hiçbir avukatın kendi barosunu terk etmemesi, yeni barolar kurulması konusunda arayışa girilmemesi yönündedir. Bırakın, yandaşlar ana barodan ayrılsın ve marjinalleşsinler.

 

Independent Türkçe, DW 

DAHA FAZLA HABER OKU