Zoom video görüşmeleri için özel bir cihaz çıkarıyor

Ağustos 2020'de piyasaya sürülecek Zoom for Home'un fiyatı 599 dolar olarak belirlendi

Şirket, bu fotoğrafı paylaştı (Zoom)

Şirket, "Zoom for Home" (Ev için Zoom) markasının duyurusunu, evden çalışanlar için tasarladığı görüntülü arama yazılımının yüklü olduğu yeni donanım aygıtıyla birlikte yaptı.

Şu an Zoom for Home markası altında yalnızca "DTEN ME" isimli bir ürün bulunuyor.

Zoom, cihazı geliştirebilmek için bina iletişimi teknolojisi konusunda uzman ve daha önce de şirket için aygıtlar geliştirmiş DTEN'le ortaklık kurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DTEN ME, aygıtın içine yerleştirilmiş üç geniş açılı kamerası ve cihazı çevreleyen 8 mikrofonuyla 27 inçlik ve 1080p kalitede, tablet benzeri bir ekrana sahip.

Kullanıcılar Wi-Fi veya ethernet kablosu aracılığıyla bağladıkları aygıtı Zoom görüşmesi başlatmak, telefon üzerinden gelen aramalara cevap vermek, ekrandaki içerikleri paylaşmak ve bu içeriklere not eklemek için kullanabiliyor.

Ayrıca otomatik olarak kullanıcının takvimi ve rehberini şirketin deyimiyle "videonun ilk planda düşünüldüğü entegre ve birleşik iletişim deneyimine" dahil edecek.

Ürün DTEN OS işletim sistemini kullanıyor ama ikinci ekran olarak kullanılabilsin diye HDMI girişi de var.

Zoom for Home, ücretsiz versiyonundan firmalar için ücretli paketine kadar tüm Zoom lisanslarıyla çalışacak.

Zoom'un CEO'su Eric S. Yuan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Son birkaç aydır uzaktan çalışmayı bizzat tecrübe ettikten sonra, uzaktan çalışanlara özel yeni bir kategori geliştirmemiz gerektiği aşikar hale geldi.
Kalıpların dışında düşünmeye devam eden ve Zoom'un neden her tür kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilen en iyi birleşik iletişim platformu olduğunu kanıtlayan ekibimle çok gurur duyuyorum.

Ağustos 2020'de satışa sunulacak Zoom for Home'un fiyatıysa 599 dolar (yaklaşık 4 bin 100 TL) olacak.

The Independent'a açıklama yapan Zoom, cihazın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'ya Eylül'de geleceğini ve Birleşik Krallık fiyatının daha sonra açıklanacağını bildirdi.

Zoom'un yaptığı tek donanım ürünü bu değil. Şirket aynı zamanda DTEN ON adında ve benzer işlevsellikte 55 inçlik bir ekranın yanı sıra D7 adında benzer bir cihaz daha sunuyor.

Ne var ki "Zoom Room Appliances" (Zoom Oda Cihazları) markası altında satılan bu ürünler, daha fazla işletmeler doğrudan hedeflenerek pazarlanıyor ve ayrı bir lisans gerektiriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU