Pandeminin başından bu yana 1 milyon Britanyalı sigarayı bıraktı

Araştırmacılar, sigara alışkanlığını bırakma oranının gençler arasında daha yüksek olduğunu buldu

Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre her yıl 8 milyondan fazla kişi sigara kullanımı nedeniyle hayatını kaybediyor (Reuters)

Yeni bir incelemeye göre, koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana Britanya'da bir milyondan fazla kişi sigara içmeyi bıraktı.

Action on Smoking vakfı (ASH) ve Londra Üniversitesi Akademisi (UCL) ortaklığında yürütülen araştırmada, aynı dönemde ayrıca 400 bin kişinin daha sigarayı bırakmaya çalıştığı ancak bunda başarısız olduğu bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sigarayı bırakmayı başaranlar arasından 400 bin kişi 16-29 yaşları arasında, 240 bini de 50 yaş üzerindeydi.

Bulgular sigara içenlerin, içmeyenlere kıyasla Kovid-19'u daha ağır geçirdiğini gösteren çalışmaların tetiklediği yeni bir sigara karşıtı kampanyanın hemen öncesinde yayımlandı.

Kampanya destekçisi solunum uzmanı Dr. Ruth Sharrock, daha çok kişiyi sigarayı bırakarak hayatlarını değiştirmeye teşvik etti.

İş hayatımın her gününde sigaranın yol açtığı korkunç sağlık sorunları görüyorum. Öte yandan, sigara kaynaklı hastalıklardan mustarip olup bırakmayı başaran ve sağlığı bundan olumlu etkilenenlerden de ilham alıyorum. Sigara içenlere mesajım, lütfen bırakmak için beklemeyin. Şimdi sağlıklı da olsanız, halihazırda sigara kaynaklı rahatsızlıklar da yaşasanız, bırakacağınız gün bugündür. Bu hayatınızı değiştirebilir.

Birleşik Krallık'ta yaklaşık 5 milyon kişinin hala sigara kullandığını belirten ASH baş direktörü Deborah Arnott, yeni kampanyanın sigara tüketicilerinin "uyanmasını ve bugünün sigarayı bırakma günü olduğu kararını vermesini" sağlamayı amaçladığını ifade etti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/health

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU