Fatih Terim'den yabancı sınırı eleştirisi: Bu kararla kasalar dolup taşacak, Türk futbolcular Avrupa’da oynayacak

Süper Lig'deki 17 teknik direktörün video konferans ile yabancı kuralını görüştüğünü açıklayan Terim, TFF'yi, "Futbolumuzda herhangi bir ekonomik ya da tesis sorunumuz yok! Adil ve katılımcı da bir futbol anlayışımız var" diyerek eleştirdi

Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, MKE Ankaragücü'ne 1-0 yenildikleri karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, Süper Lig'deki 17 takımının teknik direktörüyle yaptıkları görüşmeyi anlatarak, yabancı sayısını değiştiren Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) kinayeli sözlerle eleştirdi.

Başkanların ve yöneticilerin benzer toplantılar yaptığını ve kendisinin de uzun zamandır diğer antrenörlerle görüşmek istediğini belirten Terim, şöyle konuştu:

Başkanlar ve yöneticiler toplanıyor ama biz antrenörler? Çünkü biz, sadece galip gelen veya mağlup olan ve bunlara yorum yapan insanlar değiliz. Biz futbolun içerisindeki marka değerinin en önemli aktörleriyiz, en önemli figürleriyiz. Bizim bir araya gelip konuşmamız kadar doğal bir şey olamaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"TFF ne derse elbette uyacağız"

Antrenörlerle toplanmasının kimseye bir tepki, etki yapmak veya bir kararı vazgeçirmeye çalışmak olmadığını kaydeden Terim, “Tam tersi, biz TFF ne derse elbette uyacağız. O yüzden arkadaşlarımızla buluşmamız çok da güzel oldu. Bundan sonra her konu için bir araya gelmeye de karar verdik. Bugün yabancı sınırına denk geldi. Herkes fikrini söyledi ve çok da güzel oldu. Toplantıda Prosinecki ve Sumudica da çok güzel şeyler söyledi. En son Tamer Tuna hocamız, ‘Hocam bir dahaki sefere ben hepinizi Antalya’ya davet ediyorum’ dedi. Bundan sonra daha sık olacağını düşünüyorum. Çünkü, teknik adamlar önemli insanlardır. Burada da herhangi bir mesaj, eylem yoktur. Bu doğal olan bir şeydir" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının telekonferans şeklinde gerçekleştiğini ve bir dahaki sefere canlı toplanabileceklerini dile getiren Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı:

Buradaki 18’i muhafaza etmek önemlidir. Yerlisi yabancısı önemli değildir. Çünkü, yarın belki de bu 18’den belirli bir bölüm kendi kulüplerinde olmayacak. Hatta bazıları birbirinden ayrı kulüplere gidecekler. O yüzden mühim olan ortak fikir, istişare, teknik olarak bir ortak kanaatti. Bu kadar masumdu, çokta hoş oldu. Arkadaşlar da çok memnun olduklarını ifade ettiler.

“Bu kararla kasalar dolup taşacak, Türk futbolcular Avrupa’da oynayacak”

Değiştirilen yabancı kuralı nedeniyle ye görüşlerini aktaran Terim, TFF'ye kinayeli sözlerle gönderme yaptı:

Zaten TFF şimdiye kadar kendisi ve kurullarıyla aldığı her türlü kararlarla çok adil ve haklı kararlar almıştır. Dolayısıyla buna da uyacağız, Futbolumuzda herhangi bir ekonomik, teknik, yapısal bir sorunumuz yok! Tesisleşmede sorun bulunmuyor. Adil ve katılımcı da bir futbol anlayışımız var. Bu nedenle TFF, kendisinden önceki yönetimlerin aldığı kararları değiştirdi. Kulüplerimizin kasası dolu. Bu kararla kasalar dolup taşacak. Türk futbolcular Avrupa’da oynayacak. Hangi kararı aldılarsa daima adil ve haklılardı!

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU