Akşener'in Erdoğan'a "Dark" göndermeli tepkisine, Kılıçdaroğlu "Spoiler" mesajıyla destek verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Sosyal medya mecralarının kontrol edilmesini istiyoruz" sözlerine Akşener, "Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan gücenirim" mesajıyla tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 138. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısındaki konuşmasında sosyal medyada yapılan hakaret içerikli paylaşımlara tepki gösterdi.

"Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix, niçin şu, bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için" diyen Erdoğan devamında şu ifadeleri kullandı:

"İftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, parlamentomuzdan bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz." 

Önce Akşener sonra Kılıçdaroğlu

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Twitter'da açılan #SosyalMedyamaDokunma tagına destek veren isimlerden biri de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

Netflix'in popüler dizisi Dark'ı hatırlatarak Erdoğan'a göndermede bulunan Akşener, "Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın @RTErdogan .

#SosyalMedyamaDokunma" mesajına kısa süre sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da destek geldi.

Kılıçdaroğlu, mesajında Akşener’e cevaben "Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun mesajı çok sayıda yorum aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajında kullandığı "spoiler" bir eser ya da dizi hakkında ipucu vermek anlamında kullanılıyor.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tepkisini bir dizi göndemesiyle gösterdi.

Buldan, "Biz de La Casa De Papel'in son sezonunun bekliyorduk" dedi. 

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU