Nihat Özdemir, "kişilik haklarına saldırı" iddiasıyla Semih Özsoy'a dava açtı

Fenerbahçe Kulübü, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in başkan vekilimiz Semih Özsoy hakkında 250 bin TL manevi tazminat talepli bir dava açtığını duyurdu

Semih Özsoy - Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in sarı-lacivertli kulübün başkan vekili Semih Özsoy'a 250 bin lira tazminat davası açtığını duyurdu.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından 3 Temmuz sürecine ilişkin kulübümüz değerlerine yöneltilen ve haksız olduğunu düşündüğümüz açıklamalara cevaben, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy tarafından 05.06.2020 tarihinde FBTV’de "Gündem Özel" isimli TV programı yayını sırasında yapılan açıklamaların “kişilik hakkına saldırı olduğu iddiası” ile Semih Özsoy hakkında Nihat Özdemir tarafından 250 bin lira manevi tazminat talepli bir dava açılmıştır.

 

 

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Ekonomist dergisinin Instagram canlı yayınında şike ile ilgili sözleri nedeniyle FBTV üzerinden yanıt vermişti.

"Talihsiz bir açıklama diyemiyoruz, talihsiz olması için bilmeyerek olması lazım. Neye hizmet ettiği belli olmayan, çok kesimleri üzen, kahreden bir açıklama oldu" diyen Semih Özsoy, şöyle konuşmuştu:

Ucunun nereye kadar gittiğini görmek istiyoruz. Nihat bey bunu eminim ki bilinçli olarak yapıyor. Şu ana dek düzeltme gelmemesi de bunun kararlı yapılmasındandır. Hiç mi yüreği sızlamadı bu açıklamaları yaparken? Onurlu bir şekilde gereğini yapması gerekiyor. Ofsayt, gol mücadelemizdeki söylediklerimizden farklı bir şey bu. FETÖ'yü lanetlemeli ve kendisi FETÖ illetinin neresinde, bunu anlatmalıdır. Daha önceki dava arkadaşları için, Türkiye için bunu açıklamalı. Neredeyse 24 saat geçmiş, hiçbir açıklama yapmamış olması da bunun açıklamasıdır. Metris'in kapısında mücadele eden insanların emeğine saygısızlıktır.

Özsoy ayrıca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan "sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin lira para cezası almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU