Rıza Çalımbay'dan hakem eleştirisi: Bize karşı rahatça penaltı veriyorlar

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kayserispor karşılaşmasında aleyhlerinde verilen penaltı kararıyla ilgili, "Konu Sivasspor olunca penaltısı verilmiyor ama bize karşı rahatça verebiliyorlar" dedi

Rıza Çalımbay / Fotoğraf: Sivasspor

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, ligdeki şampiyonluk şansları ve Kayserispor maçında verilen penaltı kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Kayserispor'a sahalarında 2-0 yenildikleri için üzgün olduklarını ve şanssız olduklarını aktaran Çalımbay, şöyle konuştu:

Maçın başında penaltı kaçırdık, topumuz direkten döndü. Kaçırdığımız goller oldu. Bunlardan biri gol olsaydı o maç farklı olacaktı. Maçta baskıyı ele aldık. Beklemediğimiz bir gol yedik. Ardından iyi de oynadık, ablukaya aldık. Son pasları değerlendiremeyince bir türlü golü atamadık.

Karşılaşmada Kayserispor'un kazandığı penaltıyla ilgili de konuşan Çalımbay, şu eleştiriyi yaptı:

Hakem arkadaşa 'Böyle bir penaltı yok' diye söyledim. Konu Sivasspor olunca penaltısı verilmiyor ama bize karşı rahatça verebiliyorlar. Çok üzüldük, faulü penaltı olarak değerlendirmek doğru değil. Çok büyük haksızlık oldu. Futbolun içinde bunlar yaşanıyor ama hakemlerin bu yaptıklarını kabul etmiyorum. Hakem hatalarından hiç maç kazanmadık ama hakem hatalarından çok puan kaybettik. Onlardan biri de bu maçtı.

"Sadece avantajımızı yitirdik, iddiamız devam ediyor"

Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Kasımpaşa maçının final niteliğinde olduğunu ve sakatlığı devam eden oyuncuların iyileşmesi halinde tam kadro İstanbul'a gideceklerini aktaran şu ifadeleri kullandı:

Kolay bir maç olmayacak, Kasımpaşa tanıdığım bir takım. Son haftalarda gayet iyi gidiyorlar. İnsanlar bizim maçlarımıza bakarak, maçların kolay olduğunu düşündü ama öyle değil. Can derdinde olan takımlar daha iyi konsantre oluyor, çok iyi mücadele ediyor. Sürpriz sonuçlar alabiliyorlar. Bu yüzden Kasımpaşa maçından mutlaka puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Bütün arkadaşlar bunun farkında. Sadece avantajımızı yitirdik, iddiamız devam ediyor.

Süper Lig'de uzun süre liderlik koltuğunda oturan ancak art arda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle zirve yarışından uzaklaşan Sivasspor, geride kalan 29 haftada topladığı 53 puanla lider Medipol Başakşehir'in 7 puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Sivasspor, 5 Temmuz Pazar günü İstanbul'da Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU