Ergin Ataman'dan Baskonia tepkisi: Bu maçı izlerken vicdanı sızlayanlar oldu mu acaba?

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, salgın nedeniyle ligleri iptal etmeyen İspanya'da şampiyon olan Baskonia'yı tebrik ederken, TBF ve EuroLeague organizasyonuna "Benim gibi bu maçı izlerken vicdanı sızlayanlar oldu mu acaba" diyerek tepki gösterdi

Ergin Ataman / Fotoğraf: AA

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yeniden başlayan İspanya Birinci Basketbol Ligi'nin (ACB) final maçında Barcelona'yı 69-67 yenerek 10 yıl sonra ilk defa şampiyon olan Baskonia'yı kutladı. 

Ataman, salgın nedeniyle Türkiye Basketbol Ligi'ni (BSL) iptal Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile  THY Avrupa Ligi (EuroLeague) organizasyonunu iptal eden EuroLeague yönetimine tepki gösterdi.

ABC'nin güzel bir maçla tamamlandığını belirteren Ataman, şu eleştiriyi yaptı:

İspanya Basketbol Ligi muhteşem bir final maçı ile sonlandı ve Barcelona'yı 69-67 yenen Baskonia şampiyon oldu. Benim gibi bu maçı izlerken vicdanı sızlayanlar oldu mu acaba? Tebrikler Baskonia, tebrikler Barcelona. En büyük tebrik, geri adım atmadan ülkede basketbol heyecanını son saniyeye kadar yaşatan  ACB  organizasyonuna.

TBF, ING Basketbol Süper Ligi'ni, EuroLeague yönetimi de Avrupa Ligi organizasyonunu salgını gerekçe göstererek sezonu iptal etmişti.

Bu sezon tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşayan Anadolu Efes, iptal edilen BSL'de 44 puanla, EuroLeague'de de 48 puanla zirvede yer alarak şampiyonluğun en büyük favorisi konumundaydı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU