Jürgen Klopp, Liverpool taraftarına seslendi: Zamanı geldiğinde kutlayıp tüm şehri kırmızıya boyayacağız

Liverpool'da 30 yıl sonra gelen şampiyonluğun sokaklarda coşkuyla kutlanmasının ardından bir tepki de teknik direktör Jürgen Klopp'tan geldi. Alman çalıştırıcı, "Sizin tutkunuz benim de tutkum; ancak şu anda en önemli şey bir araya gelinmemelidir" dedi

Liverpool'un liman bölgesindeki kutlamalar, bir çok kesimden tepki aldı / Fotoğraf: Liverpool Echo

Premier Lig'de 30 yıl aranın ardından ligin bitmesine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Liverpool'un taraftarlarının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen şehrin sokaklarında ve liman bölgesinde kutlama yapması, tepkileri de beraberinde getirdi.

Taraftarların şehrin merkezinde ve liman bölgesinde "sosyal mesafe" ve "koruyucu maske" kurallarını hiçe sayarak bir araya gelmeleri, kulübün yanı sıra Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson tarafından da eleştirilmiş, yaşananların Liverpool Kulübü ve Liverpool şehrinin itirabarına zarar verdiğini belirtmişti.

 

 

34 kişinin yaralandığı liman bölgesindeki kutlamalarla ilgili bir tepki de kulübü 30 yıl sonra zafere ulaştıran Alman teknik adam Jürgen Klopp'tan geldi.

Liverpool Echo isimli internet sitesine bir mektup yazan Klopp, Kovid-19 salgınında fedakarca çalışan sağlık çalışanları ve polisleri de unutmayarak, şunları kaydetti:

Ben de insanım ve sizin tutkunuz benim de tutkum; ancak şu anda en önemli şey bir araya gelinmemelidir. Onlara çok şey borçluyuz. Lütfen kutlamalarınızı bu korkunç belayı başkalarına bulaştırma riskine önlem alarak yapın. Eğer durumlar daha farklı olsaydı bunu sizinle kutlamaktan başka bir şeyi düşünmezdim. Muhtemelen geçen yılki Şampiyonlar Ligi kutlamalarından daha büyük bir kutlama olurdu. Ancak şimdilik bunun imkanı yok.

 

 

Şampiyonluk kutlamarı için "Zamanı geldiğinde kutlayacağız. Bu anın tadını çıkartacağız ve tüm şehri kırmızıya boyayacağız" diyen Jürgen Klopp, taraftarlara "evde kal" çağrısını yineleyerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Şu an, şehir merkezinde sayıca fazla olmanın veya futbol sahalarına yaklaşmanın zamanı değil. Bu kriz başladığında boş bir stadyumda futbol oynamak istemediğimizi söyledim ama eğer bu sadece bir kişinin bile sağlıklı kalmasına yardımcı olsaydı, bunu sormaya gerek kalmazdı. Bu görüşümü değiştirebilmem için ortada değişen hiçbir durum yok.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hafta içi oynanan maçta Chelsea'nin Manchester City'yi 2-1 mağlup etmesinin ardından Liverpool, 30 yıl aradan sonra ligdeki 19'uncu şampiyonluğunu ilan etmişti. 

Liverpool, en son 1989-90 sezonunda Kenny Dalglish yönetiminde şampiyon olmuştu. 

2015'te Liverpool'da göreve başlayan Alman teknik adam Jürgen Klopp, geçen sene UEFA Şampiyonlar Ligi, bu sezon da Premier Lig şampiyonluğu elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU