Premier Lig tarihine geçen Jürgen Klopp: Son beş saniyeyi saymaya başladık, sonrası saf mutluluk

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, ülkede bir takımı şampiyon yapan ilk Alman çalıştırıcı olarak tarihe geçti. Klopp, yaptığı açıklamada, "Şaşkınlık içindeyim. Karmaşık duygulara sahibim. Rahatlamış, mutlu ve gururlu olduğumu söyleyebilirim" dedi

Jürgen Klopp / Fotoğraf: AP

Premier Lig’in 31. haftasında son iki yılın şampiyonu Manchester City’nin önünde 23 puanla lider bulunan Liverpool, rakiplerinin Chelsea'ye 2-1 yenilmesinin ardından toplamda 19. şampiyonluğunu ilan etti.

Kırmızılar, 1992-1993 sezonunda kurulan Premier Lig’de hiç şampiyon olamazken, lig tarihinde en son 1989-90 sezonunda zafere ulaşabilmişti.

 

 

Liverpool’un bu hasretini 30 yıl sonra dindirerek takımı şampiyonluğa taşıyan Jürgen Klopp, ülkede şampiyon olan ilk Alman teknik direktör olarak tarihe geçti.

Liverpool'un resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Alman teknik adam, duygularını ifade edemeyecek kadar mutlu olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Şaşkınlık içindeyim. Karmaşık duygulara sahibim. Rahatlamış, mutlu ve gururlu olduğumu söyleyebilirim. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu akşam maçı birlikte izlerken bunun olacağını ya da olmayacağını bilmiyorduk. Son beş saniyeyi saymaya başladık. Sonrası saf mutluluk... Bu duyguyu tarif edemem. Gerçekten muhteşem bir andı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ligdeki 19. şampiyonluğun ardından Sky Sports canlı yayınına da bağlanan Klopp, şöyle konuştu:

Bu şampiyonluk taraftarlarımız için. Şu anda kutlama yapmak önemli çünkü bu anlar unutulmaz. Sezondan birçok anımız vardı ve şimdi kutlama fotoğraflarımız olacak. Herkes için yaşadığımız bugünler zor ancak yine de bir araya gelmek zorundaydık, çocuklar da maçı birlikte izledi. Gerçekten tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım. Kenny Dalglish’in bizi nasıl desteklediğini biliyorum, bu şampiyonluk onun için. 30 yıl bekledi, ayrıca Gerrard için, o da çok bekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU