Wesley Sneijder: İspanya'da kraliyet ailesinin bir üyesi gibi yaşıyordum, Real Madrid fubolcusuysan ilgi görürsün

Wesley Sneijder, biyografisinden bazı kısımları yayınladı. Hollandalı yıldız, Real Madrid'e transferi, İspanya'daki yaşantısı, eski eşinden ayrılması ve Yolanthe Cabau ile tanışma hikayesini anlattı

Wesley Sneijder, Galatasaray'da 3'ü Süper Lig olmak üzere toplam 8 şampiyonluk yaşadı / Fotoğraf: Reuters

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Hollandalı eski futbolcu Wesley Sneijder, biyografisinden yayınladığı bir bölümde Real Madrid'e transferi, İspanya'daki yaşantısı, Guti Hernandez ve evlilikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajax'ta oynadığı dönem iyi bir grafik çizdiğini ve harika bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten eski futbolcu, "Sezona başlamayı iple çekiyordum. Sonra gazeteleri okudum. Real Madrid, benim için 24 milyon euro önermiş. Ajax 30 istiyormuş. O dönemler için çok büyük paralardı. Ajax beni bırakmıyordu. Real de vazgeçmiyordu. Ben de büyük hayal kırıklığına uğradım. Rüyalarıma giren forma kaçıp gidiyordu" şeklinde görüş belirtti.

Altyapısından yetişerek uzun yıllar hizmet ettiği Ajax'tan Real Madrid'e transfer olmak için görüşmelere dahil olma kararı aldığını söyleyen Sneijder, şu ifadeleri kullandı:

Bu kulüp bana çok şey vermişti. Ancak, ben de çok şey vermiştim. Ajax ile Real Madrid arasındaki görüşmelere dahil olma kararı verdim. 23 yaşındaydım ve büyük bir fırsat vardı. Sonra Real Madrid'in sportif direktörü Predrag Mijatovic, Hollanda'ya geldi. Ajax'tan önce benimle anlaşmayı istemişler. Elindeki çantadan kağıtlar çıkardı. O anı hala dün gibi hatırlıyorum. Bir anda kağıdı bana doğru çevirdi. Orada net 3 milyon euro maaş yazıyordu. 5 yıllık sözleşme. Ajax'ta 1 milyon kazanıyordum. Mijatovic, 'Buraya pazarlık yapmaya gelmedim. Ya bunu kabul edersin ya da bu masadan kalkarım' dedi. Menajerim Soren ile birlikte, aynı anda 'Kabul ediyoruz' dedik. Tam olarak aynı anda. Sonra Ajax ile de anlaştılar. Benim için 27 milyon euro civarında bir para ödendi. 

 

Wesley Sneijder - Reuters4.jpg
Wesley Sneijder, 2013-17 yılları arasında Galatasaray'da forma giydi / Fotoğraf: Reuters

 

Madrid'de gece hayatına kendisini fazla kaptırdığını belirten Sneijder, "Gençtim ve başarının, ilginin, şöhretin tadını çıkarıyordum. Daha sonraları her şey kötü gitmeye başladı. Uyuşturucu haplar yoktu ama alkol vardı. Kraliyet ailesinin bir üyesi gibi yaşıyordum. Real Madrid fubolcusuysan ilgi görürsün. Fakat, sahada da yeterince iyiydim. Sürekli olarak, 'Sneijder daha iyisini yapabilirsin' diyorlardı" değerlendirmesini yaptı.

O dönem kendisini yalnız ve bir başına hissettiğini dile getiren Hollandalı futbolcu, şu savunmayı yaptı:

Etrafımda bu kadar çok arkadaşım varken neden yalnızdım? Votkanın en iyi arkadaşım olduğunu fark edememiştim bile. Fiziksel olarak bunun etkilerini görmedim. Bir sonraki gün uyanıyor ve her şeye yeniden başlıyordum. Oynamaya devam ediyordum ama artık o kadar iyi değildim ve daha az motiveydim. Davranışlarım, Real Madrid gibi bir kulübün oyuncusuna yakışmıyordu. Sahada futbol zekamı kullanarak oynamaya başlamıştım. Fiziksel olarak etkileri artmaya başladıktan sonra sadece tekniğimle oynadım. Kimsenin bunu fark etmeyeceğini düşünmüştüm.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Etrafımda Guti gibi biri varken"

Biyografisinde insanın yaptığı her şeyin bir gün karşısına çıkacağını aktaran Sneijder, "Sokaklarda gezmek, binlerce euro para harcamak veya tüm bunlarla başa çıkma şeklin. Yeterince direndim diyemiyorum. Özellikle, genelde etrafımda Guti gibi biri varken. Ben çok büyük bir hayatı keşfetmiştim. Uzun süre boyunca bu şekilde bir yaşam devam edemedi. Bu nedenle Ramona Streekstra'dan ayrıldım. Buna, böyle denir herhalde" diyerek Guti'nin kendisini kötü alışkanlıklarından korumaya çalıştığını belirtti.

Sneijder, Ramona Streekstra'dan ayrılmasının ardından evlendiği Yolanthe Cabau ile tanışma hikayesini şu sözlerle aktardı: 

Bir gün, evimin karşısında bulunan bir kahve dükkanında oturuyordum. Birden etrafa gazeteciler doluştu. Etrafa, "Nerede o?" şeklinde soruyorlardı. Neden bahsettiklerini anlamıyordum bile. Kimi arıyorlar acaba diye düşündüm. Fotoğrafçı Leo Vogelzang'ı gördüm. Konu Yolanthe Cabau'ymış. Ondan hoşlandığımı söyledim. Yolanthe'nin birkaç hafta önce sevgilisinden ayrıldığını öğrendim ve Leo'ya, "Bana Yolanthe'nin telefon numarasını bulsana." dedim. İşte her şey böyle başladı.

 

Wesley Sneijder - Reuters1.jpg
Wesley Sneijder, 134 maçla Hollanda Milli Takımı formasını en fazla giyen oyuncu konumunda / Fotoğraf: Reuters

 

O dönem Yolanthe Cabau'nun düzgün bir ilişki ve huzur aradığını dile getiren Sneijer, "Konuşmanın anlamsız bir şekilde devam ettiğini düşünüyordum. Beni merak edip etmediğini öğrenmeyi deniyordum. İlk başlarda benden etkilenmiyor gibiydi. Sonrasında günde 2 saat konuşmaya başladık ve Yolanthe ile geçirdiğim zamanlar beni aşka sürüklemeye başladı" diyerek ilişkilerinin başladığını anlattı.

"Şöhret, ego, para, güç ve şehvet... "

Hayatında her şeyin kötü gitmeye başladığını ve bu duruma kendisinin neden olduğunu itiraf eden Sneijder, hatalarını şöyle sıraladı:

Sürekli partiler, sonu gelmez partiler. Yolanthe'nin olmadığı partiler, arkadaşlarla... Kötü arkadaşlarla! Kadınlar ve içkiler. Her şey kontrolümden çıkmıştı. Bedenim oradaydı ama kalbim Yolanthe'nin yanındaydı. Ardı arkası gelmez yalanlardan sonra Yolanthe'ye karşı dürüst oldum. Her şeyi itiraf ettim. Hiçbir şeyi atlamadım. Yolanthe'nin hiçbir hatası yok. Hata nerede? Şöhret, ego, para, güç ve şehvet... Ve evet, acı hepsinin ardından çok güçlü bir şekilde beni buldu.

 

Wesley Sneijder - Reuters.jpg
Wesley Sneijder, 2009-10 sezonunda Inter'le UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı / Fotoğraf: Reuters

 

Kariyeri başarılarla dolu

Futbola Ajax altyapısında başlayan ve ilk profesyonel sözleşmesini burada imzalayan Sneijder, kırmızı-beyazlı takımda geçirdiği başarılı yılların ardından 2007'de 27 milyon euro bedelle Real Madrid'e transfer oldu.

İspanya'da iki sezonda La Liga ve İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Sneijder, 2009'da Serie A ekibi Inter'e transfer oldu ve kariyerinin en parlak dönemini İtalya'da geçirdi.

Inter formasıyla başarıdan başarıya koşan Hollandalı futbolcu, 1 Serie A, 2 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupa ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferinin yanı sıra 2009-10 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Inter kariyerinin ardından sürpriz bir şekilde Galatasaray'a transfer olan Sneijder, Türkiye'de 2 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 3 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu elde etti.

Sneijder ayrıca, 134 maçla Hollanda Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu unvanını elinde tutuyor.

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU