Wesley Sneijder: Messi veya Cristiano Ronaldo gibi olabilirdim

Galatasaray'ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, Real Madrid'de futbol oynadığı dönemde en güçlü oyuncunun Guti olduğunu ileri sürerek, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi olabileceğini ancak hayatından çok keyif aldığını ve mutlu olduğunu söyledi

Galatasaray'da 175 maçta forma giyen Sneijder, 45 gol ve 44 asistlik performansıyla 8 kez kupa sevincine ortak oldu / Fotoğraf: AA

Bir dönem Inter, Real Madrid, Ajax ve Galatasaray'da forma giyen Hollandalı eski futbolcu Wesley Sneijder, futbol kariyeri, Guti Hernandez, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Lautaro Martinez ve Mario Balotelli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünlü İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'ya konuşan Sneijder, Real Madrid'den takım arkadaşı Guti Hernandez'in birlikte futbol oynadığı en güçlü futbolcu olduğunu dile getirerek, "O harika bir oyuncu, gerçek bir çatlak. Real Madrid'e geldiğimde onun yerini çaldığım için ilk birkaç ay hiç konuşmadık. Birlikte oynamaya başladığımızda ise onun nasıl bir fenomen olduğunu anladım" ifadelerini kullandı.

"Messi veya Ronaldo gibi olabilirdim"

Sneijder, Arjantinli Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi bir futbolcu olabileceğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

Ben hayatımdan çok keyif aldım. Leo ve Cristiano farklı, büyük fedakarlıklar yaptılar. Ancak yine de mutluyum ve bana göre harika bir futbol kariyerim oldu.

Bu sezon Inter formasıyla Serie A'da gösterdiği performansla dünya devlerinin transfer radarına giren Lautaro Martinez ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sneijder, yıldız oyuncunun İtalya'da kalması gerektiğini belirterek, şu yorumu yaptı:

Lautaro, çok güçlü bir oyuncu ama bence İtalya'da kalmalı. Serie A'nın en iyi oyuncularından biri olabilir. İlk önce Inter ile kupalar kazanmalı. Tabi ki Barcelona'da da oynayabilir. Eğer gerçekten Inter'den ayrılmak istiyorsa Real Madrid'i tercih etmeli.

İtalya'nın Brescia takımında forma giyen ve uğradığı ırkçı saldırılarla sık sık gündeme gelen Mario Balotelli'nin en güçlü forvetlerden biri olduğunu savunan Sneijder, "Bazı keskin kararları var. Onun verdiği kararlara katılmasam da dünya insanlar kendi kararlarını verebildiği için güzel. Brescia onun son şansı mı? Bilmiyorum. Ancak onun gibi biri her zaman bir fark yaratabilir" şeklinde görüş belirtti.

 

Wesley Sneijder - Reuters.jpg
Wesley Sneijder, Inter ile 2009-10 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı / Fotoğraf: Reuters

 

Kariyerine Ajax altyapısında başladıktan sonra 2007'de 27 milyon euro bedelle Real Madrid'e transfer olan Sneijder, İspanya'da geçirdiği iki sezonda İspanya La Liga ve İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2009'da Serie A ekibi Inter'e transfer olan Sneijder, kariyerinin en parlak dönemini İtalya'da geçirdi.

Inter formasıyla başarıdan başarıya koşan Hollandalı futbolcu, 1 Serie A, 2 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupa ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferinin yanı sıra 2009-10 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Inter kariyerinin ardından sürpriz bir şekilde Galatasaray'a transfer olan Sneijder, Türkiye'de 2 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 3 kez de TFF SÜper Kupa şampiyonluğu elde etti.

Sneijder ayrıca, 134 maçla Hollanda Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu unvanını elinde tutuyor.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU