Premier Lig, ırkçı saldırılara karşı online ihbar sistemi kurdu: Her vaka gözden geçirilerek takibe alınacak

Premier Lig, sosyal medyada futbolcular, teknik direktörler ve ailelerine yönelik ırkçı mesajların şikayet edilebileceği online ihbar sistemi kurduğunu duyurdu

Premier Lig'de daha önce aralarında Paul Pogba, Marcus Rashford ve Mesut Özil gibi yıldız futbolcular ırkçı saldırıya uğramıştı / Fotoğraf: premierleague.com

Dünyada artan ırkçılık olaylarına duyarsız kalmayan Premier Lig yönetimi, paydaşlarını korumak için önemli bir adım attı.

Lig yönetimi, sosyal medyada futbolcular, teknik direktörler ve ailelerine yönelik ırkçı mesajların şikayet edilebileceği online ihbar sistemi kurduğunu açıkladı.

 

 

Premier Lig'den yapılan açıklamada, şikayete konu mesajlar için ilgili sosyal medya platformuna bildirim yapılacağı ve ardından yasal yollara başvurulacağı belirtildi.

Premier Lig İcra Direktörü Richard Masters, çevrimiçi ayrımcılık ve kötüye kullanımın herhangi bir yaşamın sürdürülmesinde kabul edilemez olduğunu ve bu konunun üstesinden gelmenin öncelikleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Merkezi raporlama sistemimiz, kendilerine veya aile üyelerine yönelik ciddi çevrimiçi ayrımcılığa maruz kalan oyuncular, menajerler ve antrenörler için hızlı bir yanıt ve destek sağlamak üzere geliştirilmiştir. Taahhüdümüz her vakayı gözden geçirmek ve hemen takip etmek. Premier League, bu rahatsız edici davranışı şiddetle kınamaktadır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkede daha önce Manchester United'da forma giyen Fransız futbolcu Paul Pogba ile Büyük Britanyalı oyuncu Marcus Rashford, geçen yıl sosyal medyada ırkçı saldırıya uğramış ve bu uzun süre gündemi meşgul etmişti.

Ayrıca Arsenal'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil de ırkçı mesajların hedefi olduğunu dile getirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU