Paul Pogba İslam’ın kendisini “daha iyi bir insan” yaptığını söyledi

Müslümanlıkla yetişkinlik döneminde arkadaşları vasıtasıyla tanıştığını belirten futbolcu, İslam’ın genellikle yanlış anlaşıldığını söyledi

Fotoğraf: The Independent

Spor Kurulu - The Independent

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester United forması giyen dünyaca ünlü futbolcu Paul Pogba, İslamiyet’i nasıl seçtiğini ve dinin onun nasıl “daha iyi bir insan” yaptığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pogba’nın annesi Müslüman’dı. Ancak 3 çocuğunu da Müslüman olarak yetiştirmedi. İslam’la yetişkinlik döneminde arkadaşları vasıtasıyla tanıştığını belirten futbolcu İslam’ın genellikle yanlış anlaşıldığını söyledi.

The Times’a konuşan Pogba, “İslam’ın herkesin gördüğü gibi terörle alakası yok. Medyada duyduğumuz haberleri bir kenara koyarsak, İslamiyet gerçekten güzel” dedi. 

Geçen ay Mekke’de görüntülenen Pogba, konuyla ilgili şu açıklamaları kullandı:

“İslam beni değiştirdi, hayattaki şeylerin değerini anlamamı sağladı. İçsel olarak daha huzurlu bir insan olduğumu söyleyebilirim. Müslümanlık hayatıma iyi yönde etki etti. Annem Müslüman olsa da ben Müslüman olarak doğmadım. Herkesin inancına saygı duyarak büyüdüm.”

Çok fazla Müslüman arkadaşı olduğunu ve bu dini konuları onlarla her zaman konuştuğunu belirten futbolcu, sözlerni şöyle sürdürdü:

“Bir keresinde arkadaşlarımla birlikte namaz kıldım; kendimi çok farklı ve iyi hissettim. O günden beri devam ediyorum. Bu din benim zihnimi açtı ve belki de beni daha iyi bir insan yaptı. Öbür dünya hakkında daha fazla düşünüyorsunuz; hayat bir sınav. Dini inancına ve rengine bakmaksızın herkesle insani ilişki kurarsınız. İslam da bu zaten: İnsanlığa ve her şeye saygı göstermek.”

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU