Marcus Rashford'un "Çocuklar aç kalmasın" çağrısı karşılık buldu: Birleşik Krallık'ta çocuklara yaz tatilinde de ücretsiz yemek verilecek

Birleşik Krallık'ta çocuklara sunulan ücretsiz yemek uygulamasının tatil döneminde de sürmesini isteyen Marcus Rashford'un "Çocuklar aç kalmasın" çağrısı parlamentoda kabul gördü

Marcus Rashford  / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekibi Manchester United'ın genç yıldızı Marcus Rashford'un, çocuklara sunulan ücretsiz yemek kuponu uygulamasının okulların tatil döneminde de sürmesi için parlamentoya yağdığı mektup karşılık buldu.

Başbakan Boris Johnson, bugün bir açıklama yaparak Marcus Rashford'un öncülük ettiği kampanya için yaz tatillerinde muhtaç öğrencilere yemek vermeye devam edeceklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başbakan Johnson başta bu duruma karşı çıksada alınan karar sonrası hükümet, altı haftalık yaz tatili boyunca Birleşik Krallık'ta düşük gelirli ailelerden 1 milyon 300 bin çocuğa yemek kuponları vermeye devam edeceklerini söyledi.

Parlamentoya yazdığı mektupta düşük gelirli bir ailenin çocuğu olduğunu ve annesinin fedakarlıkları sayesinde bugünlere geldiğini kaydeden milli futbolcu, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

Ücretsiz yemek sistemine kayıtlı 1 milyon 300 bin çocuktan dörtte biri, okullar kapatıldığı için hiçbir gıda desteği alamıyor. Bugün Birleşik Krallık'ta siyah ve diğer etnik azınlıklardan olan çocukların yüzde 45'i yoksul. Ekonomi için 'ne gerekiyorsa' yaklaşımına sahip hükümetten, imkanı olmayan çocukları korumak için de aynı anlayışı benimsemesini istiyorum. Ücretsiz yemek kuponu uygulamasının yaz tatilinde iptal edilmesi kararını, lütfen gözden geçirin ve uzatılmasını garanti edin.

 

 

Mektubunda bir yardım kuruluşuyla ortak düzenledikleri kampanya sayesinde haftada 3 milyon çocuğun beslenme ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını aktaran Rashford, ülkedeki Twitter kullanıcılarından "maketheUturn" (U dönüşü yapın) etiketini kullanmalarını ve bölge milletvekillerinin hesaplarını etiketlemelerini istemişti.

Bu sezon Manchester United'ın mücadele ettiği tüm kulvarlarda 31 kez sahaya çıkan genç futbolcu, 19 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU