Nokia’nın dört yıl önce satın aldığı Alcatel’den 1200’den fazla insan işten çıkarılacak

Finlandiya merkezli telekomünikasyon devi Nokia, maliyetlerini düşürmek için Fransız iştiraki Alcatel-Lucent’in Fransa’daki işgücünden 1233 kişiyi işten çıkarıyor

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en eski telekomünikasyon şirketleri arasında yer alan Nokia, Fransız iştiraki Alcatel-Lucent’te çalışan bin 233 kişinin işten çıkarılacağını duyurdu. 

Yazılı bir açıklama yapan Finlandiya merkezli şirket, işten çıkarmaların Paris ve Lannion kentlerindeki araştırma ve geliştirme departmanlarından olacağını belirtti. 

İstihdam kesintisinin Fransız sendikalarla görüşüldükten sonra netlik kazanacağını vurgulayan Nokia, söz konusu kararın Ekim 2018’de duyurlan maliyet azaltma planı kapsamında alındığını ifade etti. 

Konuyla ilgili Bloomberg’e açıklama yapan Nokia sözcüsü, şirketin Ar- Ge operasyonlarını küresel çapta yeniden gözden geçirdiğini, bunun etkilerinin birçok ülkede görülmeye başlandığını, Fransa’nın da bunun son örneği olduğunu aktardı. 

Ericsson ve Huawei ile 5G ağı çalışmaları konusunda rekabet halinde olan Nokia, 2016 yılında Fransız Alcatel-Lucent’I 15,6 milyar euroya satın almıştı. 

Dört yıl önceki satın almada çalışanları işten çıkarmama ve ülkedeki Ar-Ge ekibinin genişletilmesi Nokia’nın kabul ettiği şartlar arasındaydı. Şirket sözcüsüne göre haziran sonunda bu taahhütlerin süresi doluyor. 

Nokia mevcut durumda Fransa'da 5 bin 138 çalışanı istihdam ederken, bunların 3 bin 640'ı Alcatel-Lucent International şirketi için çalışıyor.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU