Veyis Ateş: Tweetlerim bir utanç olarak orada duruyor

Habertürk kanalındaki sunucuların "HDP'lileri ekrana çıkarmıyoruz" açıklamaları tartışılıyor...

Fotoğraf: Twitter

Habertürk sunucularının “Ekranlarımız HDP’lilere kapalı” açıklamaları tartışılmaya devam ederken kanalın önemli isimlerinden Veyis Ateş, bazı açıklamalarda bulundu.

Habertürk sunucusu Veyis Ateş de kanalın ekran yüzlerinin yaptığı HDP açıklamalarına katılarak "Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de" demişti.

Ateş’in bu sözlerinin ardından sosyal medyada Habertürk sunucusunun geçmişte attığı bazı mesajlar gündeme geldi.

Bu tweetlerden bazıları şöyleydi:

 

Ateş, bir başka tartışma konusu olan mesajlarıyla ilgili Halk TV'de açıklama yaptı.

Enver Aysever'e konuşan Ateş, özetle şunları söyledi:

Ben bu mahalleyi bilirim. Bu mahallenin içerisinde büyüdüm. Burada öyle bir yapı var ki; Türkçe Olimpiyatları, dünyanın muhtelif yerlerinde okullar... Bütün o zamanki iklimi düşünün bununla gurur duyuyorsun, heyecanlanıyorsun. Terörle arasına mesafe koymayanlar falan diyorum, bir gün içerisinde bunların organize olup önüme konulması ilginç. "Bunları hâlâ niye silmiyorsun" diye soranlar var, bir utanç olarak duruyor onlar. Bu kadar iyi niyetimizin, gururlanmamızın geldiği yerde sonucu bu... Evet, kandırıldık tabii...

Ateş, Aysever'in "2013 yılında senin bir tweetin var 'Türkiye'de gündem belirleyen üç isim var; Erdoğan, Gülen, Öcalan.' Seni gündem belirleme anlamında ikna eden 3 isim var. Erdoğan, Gülen ve Öcalan. Bunların 3'te 2'si terörist öyle mi?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

O zaman çözüm sürecinde sağlanmış imkanlarda da ben 2015'te Habertürk Ankara temsilcisiydim, siyasal olarak süreci gerek askeri gerek sivil olarak çok iyi takip ettim. Yine bir utanç olarak orada dursunlar, silmiyorum. Çok umutluydum. Bu kadar iyi niyet göstermişim... Mesela Diyarbakır'da ismi lazım değil birkaç siyasetçiyle beraber bir kahvehanede konuşuluyordu, "Şurada bir Abdullah Öcalan Caddesi fena mı olurdu?"  diye. Yazmışım, "Abdullah Öcalan Caddesi, Diyarbakır'da..." düşünülsün diye. Analar ağlamasın diye yazmıştım. Çok ümitliydim. Olacak demiştim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU