Aracına "Black Lives Matter" yazdıran NASCAR pilotu Wallace'ın garajında idam ipi bulundu

George Floyd'un öldürülmesinin ardından ırkçılığa karşı tepki gösteren NASCAR organizasyonunda çirkin bir saldırı gerçekleşti. NASCAR'ın siyahi pilotu Bubba Wallace'ın garajına kimliği belirsiz kişiler tarafından ilmik bırakıldı

Bubba Wallace / Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un ölümünün ardından düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolara destek vermek için 13 güney eyaletini temsil eden konfederasyon bayrağını yasaklayan NASCAR, ırkçı ve çirkin bir saldırıyla saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Dünyanın en çok izlenen motorsporları organizasyonu NASCAR, siyahi sürücü Bubba Wallace'ın garajında idam ipi bulunmasının ardından soruşturma başlattığını açıkladı.

Kimliği belirsiz kişiler, Wallace'ın takımı tarafından kullanılan garaja idam ipi olan "ilmik" bıraktı. 

Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken Nascar yönetiminden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Kızgın ve öfkeliyiz, bu iğrenç hareketi ne kadar ciddiye aldığımızı yeterince güçlü bir şekilde ifade edemeyiz. Derhal bir soruşturma başlattık, sorumlu kişi ya da kişileri belirlemek ve bunları spordan uzaklaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Kesin olarak belirttiğimiz gibi, Nascar’da ırkçılığa yer yoktur.

 

 

Twitter hesabın yaptığı açıklamada saldırıyı "aşağılık bir ırkçılık ve nefret eylemi" olarak tanımlayan 26 yaşındaki Wallace, "Pes etmeyeceğim, geri adım atmayacağım" dedi.

 

 

Wallace, ırkçılığın ve köleliğin sembolü olarak görülen konfederasyon bayrağının yasaklanması için yapılan kampanyaya katılan isimler arasındaydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wallace, siyah olan arabasının yanlarına "Black Lives Matter (Siyahilerin hayatı değerlidir)" yazdırırken, aracın kaputuna ise siyah ve beyaz ellerin tokalaşmasını resmettirmişti.

Floyd protestolarının başından beri desteğini açıklayan NBA yıldızı LeBron James de Wallace'ın paylaşımına Twitter hesabından destek vermişti.

 

 

ABD'nin en ünlü otomobil yarışlarını düzenleyen NASCAR, George Floyd’un ölümü sonrası ırkçılık sebebiyle oluşan adaletsizlik ve eğitim sorunlarına daha dikkatle yaklaşılacağını ve ülkenin güneyindeki 13 eyaleti temsil eden Konfederasyon bayrağının yarışlarda kullanılmayacağını açıklamıştı.

 

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU