24 Haziran'da hakim karşısına çıkacak 6 gazeteciden mesaj var

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ile görüştü

Görsel: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hapishanedeki gazetecileri ziyaret etti.

Çakırözer, MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber yaptıkları gerekçesiyle 4 aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve yazar Ahmet Altan ile görüştü.

Cumhuriyet'in haberine göre, Çakırözer, 24 Haziran'da ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Pehlivan, Çelik, Terkoğlu, Kılınç, Ağırel, Keser'in mesajlarını paylaştı. 

"Hepimizi bir torbaya koyma çabasındalar"

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, “TBMM’de biz burada kalalım diye özel yasa çıktı. Bundan ben ülkem adına, yargı adına utanıyorum” görüşünü dile getirirken, Yeni Yaşam Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, "İddianameye bizim gazetede çıkan haberleri koymaya utanmışlar. Hepimizi bir torbaya neden koyma çabasındalar, anlamadım” dedi.

"Bize özel bir tecrit var"

Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu ise, "Salgın nedeniyle tüm cezaevlerinde uygulanan bir tecrit var. Ama bir de bu davaya, bizlere özel bir tecrit var. Geldiğimizden beri her birimizi 4 aydır tek başımıza tutuyorlar” ifadelerini kullandı.

"Haklı olduğumu biliyorum"

OdaTV muhabiri Hülya Kılınç ise 104 gündür tutukluluğunun ve tecrit halinin devam ettiğini söyleyerek, “Ama moralim çok iyi. Çünkü haklı olduğumu biliyorum” mesajını verdi.

"Yeni algı operasyonları gelebilir"

Ağırel de 100 gündür haksız yere özgürlüğünden mahrum bırakıldığını belirterek “24 Haziran’da tahliye edilmemiz gerekir. Beni burada tutmak için başka davalar da açılıyor. Kitabımda belgelerini ortaya koyduğum yolsuzluklarda ismi geçenlerin hepsi İsmail Kahraman, Berat Albayrak, Bilal Erdoğan, düğmeye basılmış gibi tek tek davalar açmaya başladılar. Aynı Ergenekon, Balyoz süreçleri gibi. Yeni algı operasyonları gelebilir” ifadelerini kullandı.

"Kendi kendimle konuşur hale geldim"

Aynı davadan tutuklu Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser de “24 Haziran’da neyin savunmasını yapacağız, ben de bilmiyorum. Sohbet hakkımız bile yok burada. Artık kendi kendimle konuşur hale geldim. Bu sağlıklı değil” dedi.


Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU