Üç futbolcusu Kovid-19'a yakalanan Akhisarspor'un başkanı Karabulut: Maç iptali için 11 oyuncunun pozitif çıkması lazım, biz hazırız, oynamaktan yanayız

Akhisarspor'da 3'ü futbolcu 12 kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından "Altay maçı ne olacak" sorusu gündeme gelirken kulüp başkanı Karabulut, karşılaşmanın oynanması için takımın bugün İzmir'e gideceğini açıkladı

Akhisarspor'da 3'ü futbolcu, 2'si teknik heyet, 7'si kulüp personeli olmak üzere 12 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun  (TFF) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında askıya aldığı 1. Lig'de 2019-20 sezonu yaklaşık 3 ay aradan sonra bugün yeniden başlıyor. 

Kovid-19 arasının ardından yarın deplasmanda Altay ile karşılaşacak Akhisarspor'da 12 kişide virüs tespit edilmesi sonrası kulüp başkanı maçın oynanacağını açıkladı.

Dün akşam PCR testi yaptırdıklarını ve sonuçlarının ellerine ulaştığını aktaran Akhisarspor Kulübü Başkanı Fatih Karabulut, 12 kişinin testinin pozitif çıktığını belirtti. 

"3 futbolcu, teknik ekipten 2 isim ve 7 personelimizin sonucu pozitif çıkmıştır" diyen Karabulut, pozitif çıkanların hastalık belirtisi göstermediği halde Akhisar Devlet Hastanesi'nde karantinaya alındıklarını bildirerek, şunları kaydetti: 

Yılmaz hocam, oyuncularımızın ve diğer personelimizin sağlık durumları gayet iyi. Bu sabah itibariyle tüm oyuncularımız tekrardan ikinci PCR testine girdiler. Sonuçlarının negatif çıkması bizi sevindirmiştir. Onun haricinde biz tekrar antikor testini kendimiz özel olarak yaptırdık. Bu testin sonuçlarında da hiçbir pozitif vakaya rastlanılmadı. Bugün saat 6 gibi oyuncularımızı İzmir’e uğurlayacağız. 

Yarın ligde Altay ile maçları olduğunu hatırlatan Karabulut, "Tüm oyuncularımız oynamak istiyor. Federasyonun da daha önceden futbola dönüş protokolünde bildirmiş olduğu gibi en az 11 oyuncuda pozitif vaka çıkması lazım ki maçın iptal edilmesi için bir sebep olsun. Biz hazırız. Son negatif vakalar da oyuncularımızın moralini yerine getirdi. Oynamaktan yanayız" ifadelerini kullandı.

 

TFF- AA5.jpg
TFF'nin talimatlarına göre A Takım Listesi'nde yer alacak futbolcu sayısı 14'ün altına düşmeden müsabaka ertelenmiyor / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

TFF müsabaka talimatı ne diyor?

TFF'nin yayımladığı "Kovid-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimatı"nın "Madde 6-İlave Sağlık Tedbirleri"nin 7. fıkrasına göre maçın ertelenmesini gerektirecek bir durum bulunmuyor.

İlgili madde şöyle:

Kulüp doktorlarının A Takım listesinde bulunan ve müsabaka isim listesine yazacakları genç futbolcularının, idarecilerinin, teknik adamlarının, görevlilerinin ve destek ekiplerinin Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda yapılmış Kovid-19 PCR test sonuçlarını Müsabaka Organizasyon Toplantısı'ndan önce saat 11.00’de TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü’ne teslim etmesi zorunludur. 

Kulüp doktorları tarafından teslim edilen testlerin sonucunda salgın hastalığı geçirmekte olanlar ile test yaptırmayanlar stadyuma giremez, müsabakalarda yer alamazlar. Takımların A Takım Listesinde bulunan futbolculardan test sonuçlarına göre müsabakalarda görev alacak olanların sayısı 14 futbolcunun altına inmesi halinde, müsabaka oynatılmayarak TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenir.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akhisarspor Kulübü, Kovid-19 tespit edilen 12 kişiden 3'ünün futbolcu, 2'sinin de teknik ekipten olduğunu açıklamıştı.

TFF'den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Akhisarspor'a geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU