Bakan Kasapoğlu'ndan Şampiyonlar Ligi yorumu: 2021'de bu organizasyonu en güzel şekilde yöneteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın

UEFA'nın İstanbul kararının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı açıklamalarda bulundu

UEFA, İstanbul'da bu sene düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finalini 2021'e erteledi / Fotoğraf: AA

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınarak Lizbon'a verilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye olarak sporun her branşında tüm imkanlara sahip olduklarını, tecrübe ve birikimle tüm spor branşlarına en iyi şekilde ev sahipliği yaptıklarını ve bundan sonra da devam edeceklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Futbol en popüler spor branşlarından bir tanesi. Tüm şehirlerimiz, ülkemizin dört bir yanı çok ciddi spor tesislerine sahip. 18 yıldır Cumhurbaşkanlığımız tarafından gerçekleştirilen spor devrimi bu işin en büyük aktörü. İstanbul'umuzun müthiş potansiyeli de bizim için kritik öneme sahip. Tüm insanlık olarak verdiğimiz mücadele sonucu birçok spor organizasyonu ya iptal edildi ya da ertelendi. Mayıs ayında gerçekleşecek final bu süreçte ertelendi. UEFA da ev sahipliği konusunu tekrar masaya yatırdı. Başka federasyonumuza özellikle teşekkür ediyorum. UEFA'nın almış olduğu karar bizleri memnun etmiştir. Kimsenin bu anlamda önümüzdeki yıl en güzel şekilde bu organizasyonu yöneteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

Verilen karar nedeniyle tüm UEFA yönetim kuruluna teşekkür eden TFF Başkanı Nihat Özdemir ise, 2005'te İstanbul'da yapılan finali hatırlatarak, şöyle konuştu:

2005'te bu stadyumda rüya gibi bir finale ev sahipliği yaptık. İnşallah 2021'de de seyircili bir şekilde bu finale ev sahipliği yapacağız. Toplantıya katılımları için sayın bakanıma çok teşekkür ederim. Türk sporuna çok değerli katkılarda bulunan spor bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz Olimpiyat Stadı unutulmaz anı barındırıyor. Türkiye olarak böyle bir organizasyonu düzenlemenin gururunu yaşadık. UEFA'nın göz bebeği haline geldik. Pandemi olmasaydı finalin coşkusunu burada yaşayacaktık. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle futbola 3 ay ara verildiğini ve bu arada UEFA ile görüşerek bu sene ki haklarından feragat ettiklerini belirten Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

Seneye İstanbul'da seyircili oynamak için talepte bulunduk ve 2021 yılında bu görkemli organizasyona ev sahipliği yapacağız. Bu final için çok emek verdik. Stadı adeta yeni baştan yaptık. UEFA standartlarında tribün kapasitemizi 76 bine yükselttik. Çok değerli ortaklarımız da oldu bu çalışmalarda. Ülkemiz Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde, Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle dünyaya örnek oldu. Cumhurbaşkanımızın futbola olan sevgisi bizleri daha güçlü kılıyor. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın alkışlayacağı bir finale daha ev sahipliği yapacağız. UEFA'nın aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz. Şimdiden tüm paydaşlara ve takımlara başarılar diliyorum. Herkesi 2021 yazında, finaller şehri İstanbul'a davet ediyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı da final maçının seyircisiz oynanması taraftarı olmadıklarını söyleyerek, "Finali seyircili oynama isteğimizi, UEFA'ya ilettik. Ya bu sene seyircisiz, ya seneye seyircili, ya da 2024'te seyircili şeklinde opsiyonlarımız vardı. UEFA, diğer finalleri birer yıl öteleyerek bu 2021'i İstanbul'a vermeyi başardı. Seyirci çok önemli. 2005'teki İstanbul finali hala akıllarda" açıklamasında bulundu.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür eden Yardımcı, "5 yıl önce yapılan finali de herkes hatırlıyor. Seyirci olmadan maç da olmuyor. Böyle hayırlı kararın çıkmasından dolayı sevinçliyiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU