ABD, Suriye'ye yaptırım uygulayacak

"Trump yönetimi yarın Suriye hükümetinin askeri zafer elde etmesini önleme, hükümeti ve müttefiklerini BM denetimindeki siyasi sürece döndürme konusunda kararlı adımlar atacak"

Fotoğraf: AA

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Trump yönetiminin, Suriye'de hükümetin askeri başarı kazanmasını engellemek, hükümetin ve müttefiklerini müzakere masasına döndürmek için yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. 

Craft, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, ''Trump yönetimi yarın Suriye hükümetinin askeri zafer elde etmesini önleme; hükümeti ve müttefiklerini BM denetimindeki siyasi sürece döndürme konusunda kararlı adımlar atacak” dedi.

ABD'nin, “Suriye hükümetinin vahşet ve insan hakları ihlallerini gerçekleştirmek için kullandığı gelir kaynaklarından mahrum bırakmayı hedeflediğini” belirten Craft, bu şekilde barış umudunun ve siyasi sürecin önündeki engellerin kalkacağını ifade etti.

Craft, yaptırımların ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen aralık ayında imzaladığı ''Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası'' kapsamında uygulanacağını, yaptırımlarla rejimin kendi halkına karşı vahşetini destekleyen ve finanse edenleri caydırmayı hedeflediklerini söyledi. 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU