J.K. Rowling’e öfkelenen hayranlar Harry Potter dövmelerini sildiriyor: Bunu artık vücudumda istemiyorum

Hayranlar, J.K. Rowling’in trans karşıtı yorumlarının ardından dövmelerinden duydukları pişmanlığı sosyal medyada dile getirmeye başladı

Popüler kültürde en sevdiğimiz eserlere yapılan ithaflar arasında en kalıcı olanlardan biri dövme olsa da çoğu hayran bir filme, TV dizisine veya çizgi romana bu şekilde atıfta bulunmanın sakıncaları olabileceği konusunda hemfikir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harry Potter severleri ve serinin yaratıcısı J.K. Rowling’in geçen hafta boyunca kullandığı bir dizi transfobik ifadeyi ele alalım.

Yorumlar serinin ilham verici atmosferine o kadar tersti ki filmlerin yıldızları Daneil Radcliffe, Emma Watson ve Bonnie Wright’ın Rowling’e itiraz etmesinin ardından Warner Bros. da konuya dahil oldu. 

Comicbook.com’da yer alan habere göre Rowling’in geçen yıllarda konuyla ilgili yaptığı ve yine tepki çeken bazı yorumlarının üzerine geçen hafta yaşanan son gelişmeler, Büyücülerin Dünyası’na atıfları vücutlarında taşıyan bazı Harry Potter hayranlarını rahatsız etti. 

Bazı Harry Potter hayranları yaşadıkları hayal kırıklığını ve dövmelerinden duydukları pişmanlığı sosyal medyada paylaştı.  

“Ben ve dev Harry Potter dövmem şu anda bu durumdayız”
 


"Günümü http://twocc.us/donate (Beyaz Olmayan Trans Kadınlar Kolektifi’ne) bağış karşılığında Harry Potter dövmelerini kapatarak geçirdim. Daha kapatılmayı bekleyen çok sayıda dövme var ve şimdilik ara verdim. İşte bugünkülerden beğendiklerim!" 
 

 

"Dövme kapatabilecek birilerini tanıyan var mı… Kolumun üstünde transfobik, bencil ve duyarsız bir yazardan dev bir Harry Potter dövmem var"
 

 

"Bu benim 4 yıllık Ölüm Yadigarları dövmem. An itibarıyla bana sadece hayal kırıklığı veriyor. Bana göre bu JKR’i temsil etmiyor ama onu yaratan da o. Bence #HarryPotter ondan utanç duyardı. Dövmemden utanmalı mıyım?"

 

 

"J.K. Rowling her tweet attığında, Harry Potter dövmesi olan insanlar için biraz daha üzülüyorum"

 


"Dövmeciler bu yıl Harry Potter dövmelerini kapatma işlemlerinden dolayı çok para kazanacak"
 

 

"Toronto’da tecrit sona erdiğinde Harry Potter dövmemi kapatmama yardım etmek isteyen trans dövmeci var mıdır? Bunun TERF temsil etmeyen bir şeye çevrilmesi lazım çünkü @jk_rowling’in söylediği bunca halttan sonra bunu vücudumda istemiyorum."
 

 

Comicbook.com

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU