45 kiloluk köpeğin parçalayarak öldürdüğü çocuğun annesine hapis

Plymouth şehrinden Frank Macritchie saldırıda 54 yerden yara almış ve kan kaybından hayatını kaybetmişti

Frankie'nin büyükannesi Pauline Elford da tatil kampında yaşanan saldırıya şahit oldu (Pauline Elford)

9 yaşındaki oğlu köpek saldırısında ölen anne ihmal suçundan hapse atıldı.

31 yaşındaki Tawney Willis, oğlu Frankie Macritchie'nin geçen yıl Cornwall'daki tatilde ölmesinin ardından iki yıl hapse mahkum edildi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Frankie, nisan ayında Looe kasabasındaki Tencreek Tatil Parkı'nda annesi ve annesinin 29 yaşındaki arkadaşı Sadie Totterdell'le birlikte karavanda kalıyordu.

Totterdell, Amerikan bulldog-Staffordshire bull teriyer kırması 45 kiloluk köpeğini de tatilde yanında getirdi.

12 Nisan günü aralarına arkadaşları da katılan kadınlar akşamı, tatil alanının sosyal tesisinde ve karavanda eğlenerek geçirdi.

Savcı Simon Laws QC eğlenceye katılan bazı yetişkinlerin kokain ve esrarın yanısıra alkol de kullandığını söyledi.

Frankie ise sabah saatlerinde başka bir çocuğu da ısıran Winston adlı köpekle baş başa bırakıldı.

Truro Kraliyet Mahkemesi'nde salı günü gerçekleşen duruşmada, olaydan sonra travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) teşhisi koyulan Willis'in oğluna bakmaya iki buçuk saat sonra gittiği ve onu ağır yaralı olarak bulduğu kaydedildi.

Yapılan otopsi saldırıda 54 yara alan Frankie'nin kan kaybından öldüğünü ortaya çıkardı.

Hakim Simon Carr, kontrol altında tutmadığı köpeğinin tehlike teşkil ettiğini itiraf eden Totterdell'i de üç yıl hapse mahkum etti.

Hakim "Yaşananlardan da anlayabileceğiniz üzere Winston aşırı güçlü ve potansiyel olarak tehlikeli bir köpekti. Yine de Winston ve Frankie'yi o karavanda yalnız bırakmak tercih edilmiş. Winston'ın hayatının büyük çoğunluğu boyunca yumuşak huylu, mutlu ve iyi bakılmış bir köpek olduğunu tamamıyla kabul ediyorum ama boyutu ve gücü herkesin malumu olmalı" dedi.

Hakim, Totterdell'e yönelik olarak Winston'ın küçük bir çocuğu tedavi görmesini gerektirecek şekilde ısırdığı durum da dahil geçmiş olayların, köpeğin tehlikeli olabileceği fikrini güçlendirecek bir "uyarı" yerine geçmesi gerektiğini desöyledi.

Duruşmada Winston'ın Totterdell'in bahçesinden en az bir kez kaçtığı ve polisin, kadına köpeğin sahibi olarak sorumluluklarını hatırlattığı da kaydedildi.

Hakim Carr ayrıca Totterdell'in 10 yıl süreyle köpek sahiplenmesini veya bir köpeğin sorumluluğunu almasını da yasakladı. Hakim ikisi de Birleşik Krallık'taki Plymouth kentinden olan Willis ve Totterdell'in olaydan derin şekilde etkilendiğini ve samimi olarak pişmanlık duyduklarını kabul etti.

Yaptıkları açıklamada Frankie'nin babası ve ailesi, Totterdell ve Willis'i çocuğu Winston'la yalnız bıraktıkları için asla affedemeyeceklerini söyledi.

“Frankie kimsenin aklının alamayacağı şekilde, olabilecek en kötü şekilde ölmeye bırakıldı” diyerek çocuğu komik, ilgili ve herkesi seven "özel bir küçük çocuk" diye tarif etti.

PA’dan da yararlanılmıştır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU