#BabalaraPed kampanyası babaları kızlarıyla regl dönemleri hakkında konuşmaya teşvik ediyor

“Babaların bu kanlı sohbetin dışında kalmasına izin vermeyin!”  

Aktör Michael Sheen, babaların kızlarıyla regl dönemleriyle ilgili konuşmalarını ve hijyenik ürünler alırken rahat olmalarını cesaretlendirmek için yürütülen bir kampanyanın yüzü oldu.

Kampanya #Pads4Dads (#BabalaraPed) adıyla İngiltere merkezli bir sosyal girişim tarafından maddi yetersizlikler nedeniyle hijyen ürünlerine erişim eksikliğine karşı mücadele için başlatıldı.

Tanıtım videosunda Sheen şunları söylüyor:

“Kızınız için marketten alışveriş yaparken onun hangi yiyeceklerden hoşlandığını bilirsiniz değil mi? Ped ve tampon satın almak söz konusu olduğunda ise hiçbir fikriniz yok. Benim bir kızım var, sizi anlıyorum. Kızınızla bu konu hakkında konuşmak zor olabilir ama sorun değil.”  

 

Aktivist oyuncu kampanyanın, babaların regl dönemleri hakkında konuşmasını bir tabu olmaktan çıkarmayı amaçladığını belirterek, “Babaların bu kanlı sohbetin dışında kalmasına izin vermeyin” diyor.

Erkeklerin kampanyayla ilgili neler hissettiğini inceleyen ve bin 500 erkeğin katılım gösterdiği araştırmaya göre, her 3 babadan biri kendisini çocuklarıyla regl dönemi üzerine konuşmaya hazır hissetmiyor. Yine her 3 erkekten biri hayatında hiç regl ürünü satın almadığını söylerken, erkeklerin yüzde 50’si ise kızlarıyla regl dönemleri konusunda hiç konuşmadığını kabul ediyor.

 



 

Kampanyaya kılavuzluk etmesi için yine babaların yazdığı online bir rehber de yayımlandı.

Rehber, regl dönemiyle ilgili ve bu konu hakkında sohbet ederken babaların ihtiyaç duyabileceği bazı bilgiler içeriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families

Independent Türkçe için çeviren: Irmak Göksu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU