Binlerce kişinin katıldığı macera sona erdi: Rocky Dağları’na saklanan milyon dolarlık sandık bulundu

Sanat koleksiyoncusu Forrest Fenn, yaklaşık 10 yıldır keşfedilemeyen hazinenin sakladığı yerden çıkarıldığını açıkladı

Fenn, kendisinin ABD'nin güneyinden Kanada'ya kadar uzanan sıradağda hazırladığı maceraya katılan binlerce kişiyi kutladı (Gorgo - Wikimedia Commons)

İçinde zümrüt, yakut, elmas, altın gibi pek çok değerli mücevher ve eşya olan bir bronz sandık, on yılın ardından gizlendiği Rocky Dağları civarından çıkartıldı.

Hazineyi oraya gizleyen 89 yaşındaki Forrest Fenn, pazar günü yaptığı açıklamada “doğudan gelen” ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişinin sandığı birkaç gün önce bulduğunu açıkladı. Hazinenin bulunduğundan, bu kişi tarafından kendisine gönderilen bir fotoğrafla emin olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bulan insanı tanımıyorum ama kitabımdaki şiir, tam o noktayı bulmasını sağladı” diyen Fenn, hazineyi nereye sakladığınıysa yine söylemedi.

Kendisine nasıl hissettiği sorulduğunda da “Bilmem, kısmen sevinçli, kısmen üzüntülüyüm çünkü arayış sona erdi” cevabını verdi.

Fenn, 2010’de yayımlanan otobiyografisine 24 mısralık bir şiir ekleyerek hazinenin bulunması için yeterli ipuçlarının burada olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine yüz binlerce define avcısı harekete geçerek arama çalışmalarına başlamıştı.

Hazine için pek çok kişi işini bıraktı ya da maddi birikimlerini harcadı. En az 4 kişi bu uğurda yaşamını yitirdi.

Santa Fe’de yaşayan Fenn, 9 kilogram ağırlığındaki sandığı gizleyerek insanlara eski tip bir macera yaşatmak istediğini ifade etmişti.


Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU