"Dijital teknoloji ve hizmetlere küresel çapta yapılacak harcamalar, yüzde 10.4 oranında artacak"

İş dünyasının arama motoru yerliara.com, Kovid-19 salgınının etkisini kaybetmeye başlamasıyla “yeni normal” olarak adlandırılan döneme ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Çalışmada, “Pandemide 2’nci raunda hazır mıyız?” sorusuna yanıt arandı

Meltem Bakiler Şahin: International Data Corporation (IDC) şirketinin açıkladığı verilere
göre, dijital teknoloji ve hizmetlere küresel çapta yapılacak toplam harcamalar 1.3 trilyon dolara çıkacak / Fotoğraf: Pixabay

Dünya ekonomilerine darbe vuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yeni bir döneme girildi.

“Normalleşme dönemi” olarak adlandırılan bu süreçte, pek çok sektör, ekonomide eski rakamlara dönebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İlk periyotta Türkiye’nin sağlık sistemi başarıyla çalışırken, dijital altyapıda önemli sorunlar yaşanmadı.

Şimdi ise gözler, ikinci periyoda çevrildi. 

İş dünyasının arama motoru yerliara.com’un son yayınladığı araştırma raporunda "Pandemide 2'nci raunda hazır mıyız?" sorusuna yanıt aranırken, platformun çözüm ortakları, iş dünyası temsilcileri ve analistlerin görüşlerine yer verilerek, yakın geleceğe ışık tutmaya çalışıldı.

"Bu alandaki toplam harcamalar 1,3 trilyon dolara çıkacak"

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte tüm sektörlerde yeni bir döneme şahitlik edildiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Meltem Bakiler Şahin, şu ifadeleri kullandı:

Müşteri odaklı dijital çözümler sunmak hepimizin önceliği olacak. Dijital müşteri asistanımız ‘TOBi’ gibi yapay zekâ tabanlı çözümler de sektörde yeni fırsatlar yaratacak. International Data Corporation'ın (IDC) açıkladığı verilere göre, dijital teknoloji ve hizmetlere küresel çapta yapılacak harcamalar, bu yıl yüzde 10.4 oranında artacak ve bu alandaki toplam harcamalar 1.3 trilyon dolara çıkacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

“İlk çeyrek performansı devam etmeli”

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu ise, 2020 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 6’lık büyümenin, sektörün ihtiyaç duyduğu gelişimin başlaması adına heyecan veren olduğu yorumunu yaptı.

Salgının olumsuz etkisiyle nisan ayında yine küçülme sürecine girildiğini belirten Tayfun Küçükoğlu ise ilk çeyrek performansının devam etmesi gerektiğini belirtti.

Küçükoğlu, “Tüm bu gelişmelere rağmen hedefimiz, yurtiçi ve yurtdışında sahip olduğumuz güçlü potansiyelimizi önce korumak ve geliştirmek, ilk çeyrekte başlayan gelişim sürecini güçlü ve istikrarlı şekilde pandemi sonrasına taşımak olmalı” ifadelerini kullandı. 

“Yerel üretim kabiliyetleri, hiç olmadığı kadar önemli hale geldi"

Kovid-19 nedeniyle yerel üretim kabiliyetlerinin önemine vurgu yapan yerliara.com platform sözcüsü Dr. Arzu Aydın ise birlik-beraberlik mesajı verdi.

“Yerel üretim kabiliyetleri, hiç olmadığı kadar önemli hale geldi" diyen Aydın, sözlerini “İş dünyasının öne gelen kurumları ile hayata geçirdiğimiz platformumuz üretim gücümüzü, Türkiye ve global piyasalara göstermeye çalışıyor. Bu kapsamda elimizde oluşan verileri de kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz. Türkiye’deki firmaları da platforma üye olmaları için bekliyoruz” ifadeleriyle sürdürdü.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU