Paul McCartney, 1964'te The Beatles'ın ayrımcı bir konser teklifini öfkeyle geri çevirdiğini anlattı

Ünlü şarkıcı, "Neredeyse 60 yıl sonra hâlâ bu noktada olduğumuz için üzgün ve kızgınım" dedi

McCartney, "Irkçılığın üstesinden gelmek için birlikte çalışmalıyız" diye konuştu

Paul McCartney, Black Lives Matter'ı (Siyahi Hayatlar Önemlidir) destekleyen bir gönderi paylaştı ve The Beatles'ın 1964'te ırkçı şekilde ayrılmış bir kitleye çalmayı öfkeyle reddettiğini açıkladı.

McCartney, Minneapolis'te beyaz polis memurlarının gözaltına aldıkları George Floyd'u öldürülmelerinin ardından dünyanın dört bir yanında gerçekleşen protestoları ve gösterileri övdü.

Twitter'da yaptığı açıklamada McCartney, "Irkçılığın her biçiminin üstesinden gelmek için hep birlikte çalışmalıyız" diye yazdı.

Daha fazla öğrenmemiz, daha fazla dinlememiz, daha fazla konuşmamız, kendimizi eğitmemiz ve her şeyden önce harekete geçmemiz gerekiyor.

77 yaşındaki McCartney daha sonra, kendisi ve grup arkadaşları John Lennon, George Harrison ve Ringo Starr'ın 1964'te Jacksonville'deki bir konserde “seyircinin ırkına göre ayrılacağını” öğrendikten sonra sahneye çıkmayı reddettiklerini açıkladı.

McCartney, “Doğru gelmedi” diye yazdı.

'Çalmıyoruz!' dedik.

Nihayetinde bu konser, Jacksonville'de seyircinin ırkına göre ayrılmadığı ilk konser oldu ve ardından grup “bunun sözleşmelerinde yer almasını" sağladı.

McCartney, “Bizim için sağduyulu olan bu gibi görünmüştü” diye ekledi.

McCartney, “Neredeyse 60 yıl sonra hâlâ bu noktada olduğumuz için üzgün ve kızgınım ve dünya George Floyd'un da kendinden önce gelen sayısız kişiler gibi polis ırkçılığının elinde anlamsız bir cinayete kurban gittiği korkunç görüntüler karşısında şok içinde" dedi.

Burada hepimiz, protesto eden ve bu dönemde sesini yükseltenleri destekliyoruz, onların yanındayız.

Washington göstericileri, Minneapolis'te Floyd'un öldürülmesinden bu yana polis vahşetine karşı kentteki en büyük protesto olması beklenen gösteri için toplandı.

ABD Kara Kuvvetleri Genel Sekreteri Ryan McCarthy, cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel yetkililerin cumartesi günkü gösteriye 100 bin ila 200 bin protestocunun katılmasını öngördüklerini söylemişti.

5 Haziran Cuma günü, 75 yaşındaki bir adamın Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Önemlidir) protestosu sırasında yere itilmesi olayının ardından Buffalo Polis Departmanı'nın iki mensubu açığa alınmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU