Müzik dünyası bir günlük sessizliğe bürünüyor

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protesto gösterilerine müzik dünyası da kayıtsız kalmadı

Polisin, gözaltı sırasında Floyd’un ölümüne neden olması geniş çaplı protestolara yol açtı (Reuters)

ABD’de George Floyd’un gözaltına alınırken öldürülmesiyle başlayan ve ülke geneline yayılan protestolar devam ederken müzik endüstrisi de tepkisini “sessiz bir protestoyla” gösteriyor.

CNN’de yer alan habere göre Black Out Tuesday protestosunda müzik endüstrisi bir günlük sessizliğe bürünerek tüm faaliyetlerini durduracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Protesto ünlü “Show Must Go On” (Gösteri Devam Etmeli) sözüne karşılık “The Show Must Be Paused” (Gösteri Durmalı) etiketiyle duyuruldu.

Sosyal medyada protestoya ilişkin yapılan paylaşımlarda, “Son olaylardan dolayı, hesap verilebilirliği ve değişimi harekete geçirmek için acil bir adım atarken lütfen bize katılın. Sadece kazanımları kutlamak için değil, bir kayıp sırasında da birbirimizi desteklemek bizim sorumluluğumuz” ifadeleri yer aldı.

Kampanyaya Beyonce, Adele, Lady Gaga gibi ünlü isimlerin birlikte çalıştığı dev müzik şirketleri Columbia Records, RCA Records, Sony Music, Interscope Records, Republic Records, Warner Records, Abbey Road Studios, Motown, Capitol Studios ve Spotify da destek verdi.

Öte yandan Mick Jagger, Peter Gabriel, Quincy Jones, Billie Eilish gibi ünlü sanatçılardan da destek mesajları geldi.

Pek çok sanatçı radyo programları ve röportajlarını iptal ettiklerini ve sosyal medyayı bir gün boyunca kullanmayacaklarını ifade etti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU