Dünyanın en pahalı futbolcusu Neymar'a 800 liralık koronavirüs yardımı bağlandığı ortaya çıktı

Neymar'ın adı ve kimlik numarasıyla, salgın döneminde yapılan gelir yardımına başvurulduğu belirtiliyor

28 yaşındaki Neymar, salgın dönemini Rio de Janerio'nın dışındaki lüks villasında geçiriyor (AFP)

Dünyanın en pahalı futbolcusu Neymar'ın ülkesi Brezilya'da az gelirli işçilerin aldığı yardımdan yararlanmasına izin verildiği ortaya çıktı.

Brezilyalı haber sitesi UOL'un haberine göre, Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımında forma giyen Brezilyalı yıldızın 120 dolarlık (yaklaşık 800 TL) gelir yardımından yararlanmasına yanlışlıkla izin verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brezilya'da federal hükümet söz konusu yardımı temizlik ve aşçılık gibi resmi olmayan işlerde çalışan ve koronavirüs salgını sırasındaki tecrit önlemleri nedeniyle işlerini kaybedenlere yapıyordu.

Kimlik hırsızlığı olduğu sanılan olayda, PSG'ye 222 milyon euroluk transfer ücreti ile dünyanın en pahalı futbolcusu unvanını alan Neymar'ın adı, doğum tarihi ve kimlik numarasıyla yardımdan yararlanmak için başvuruldu.

UOL'un aktardığına göre önce başvuruya onay verildi ve ödeme tarihi oluşturuldu ancak daha sonra işlem değerlendirme için askıya alındı.

Neymar'ın çalışanları ünlü futbolcunun "açıkça yardımdan yararlanmadığını ve kimin kendi adıyla başvurduğunu bilmediğini" söyledi.

Brezilya, ABD ve Birleşik Krallık'ın ardından koronavirüs salgınında en fazla kişinin hayatını kaybettiği üçüncü ülke konumunda.

Ülkede 34 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU