Studio Ghibli’nin yeni filmi Aya and the Witch'in ne zaman yayımlanacağı belli oldu

Nihayet gülümsemeye bir vesile

Film, Diana Wynne Jones'un kaleme aldığı çocuk romanı Earwig and the Witch'ten uyarlandı (İllüstrasyon: Paul O. Zelinsky)

Dünyanın dört bir yanındaki Studio Ghibli hayranlarının kutlamaya değer bir vesilesi oldu.

Japon animasyon stüdyosunun son filmi, 2014 yapımı Marnie Oradayken’in (When Marnie Was There) gösterime girmesinin üzerinden neredeyse 6 yıl geçti ama şimdi hayranların Aya and the Witch’i ne zaman izleyebileceklerine dair daha net bir fikri var.

Heyecan verici şekilde, filmin küresel pandemiden etkilenmeyip bu sene içinde yayımlanacağı duyuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni proje, yeni film How Do You Live?’in yanı sıra bu film için emekliliğini askıya alan Hayao Miyazaki’yle oğlu Goro’nun işbirliğiyle gerçekleşti.

Sinemalarda gösterimi atlayıp doğrudan televizyonda yayımlanacak film için tek yönetmenlik atfını Goro alırken, babası filmin geliştirmesini üstleniyor. Stüdyonun düzenli yapımcısı Toshio Suzuki de projeye dahil.

Aya and the Witch, Studio Ghibli’nin 2004’te uyarladığı Yürüyen Şato’yu (Howl’s Moving Castle) da yazan Diana Wine Jones’un romanından uyarlanacak.

Bu haber, devam eden küresel koronavirüs salgınından dolayı bu sene iptal edilen Cannes Film Festivali programına filmin dahil edilmesinin ardından geldi.

Seçilen filmler 3 Haziran’da dağıtım şanslarının desteklenmesine yardımcı olmak için yine de duyuruldu (gerçi Ghibli’nin yardıma pek de ihtiyacı yok).

Aya and the Witch’in bu kış gösterime açılması planlanırken Hayao Miyazaki’nin yönettiği How Do You Live?’in 2023’te gelmesi bekleniyor.

Bu sırada, eski katalogları bu sene Netflix’e eklenen Studio Ghibli filmleriyle arayı kapayabilirsiniz.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU