Gregg Popovich'ten George Floyd tepkisi: Trump’ın beyni olsa insanları birleştirmeye çalışırdı

San Antonio Spurs Başantrenörü Popovich, ABD Başkanı Trump’ı birleştirici açıklama yapmamakla suçladı. Popovich, "Trump sadece bölücü değil aynı zamanda bir yok edici… Onun varlığı senin ölümün demek" dedi

Donald Trump - Gregg Popovich / Fotoğraf: Reuters

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından San Antonio Spurs’ün baş antrenörü Gregg Popovich, George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemler ve ABD yönetiminin tavrıyla ilgili sert eleştiriler yaptı.

Polis şiddetinin ve ırkçılığın daha önce de toplum tarafından görüldüğü belirten Popovich, liderlik ve sorunun ne olduğunu anlamadan asla bir değişikliğin olmayacağını dile getirdi.

The Nation'a açıklamalarda bulunan 71 yaşındaki çalıştırıcı, ABD'de yaşayan herkesin polis şiddetini ve ırkçılığı daha önce de gördüğünü ileri sürerek, şöyle konuştu: 

Ama hiçbir şey değişmiyor. Bu yüzden bu protestolar çok patlayıcıydı. Ancak liderlik ve sorunun ne olduğunu anlamadan, asla bir değişiklik olmayacak. Ve beyaz Amerikalılar bu problemi sonsuza dek düşünmekten kaçındı, çünkü bundan kaçınabiliyor olmak bizim için bir ayrıcalıktı. Bu da değişmeli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siyahların yaşamı değerlidir diyen bir başkana ihtiyacımız var"

Trump hakkında da çarpıcı ifadeler kullanan Popovich, ABD Başkanı’nın halkı birleştirmeye çalışmadığını dile getirerek şu eleştiriyi yaptı:

Bu inanılmaz. Eğer Trump’ın bir beyni olsaydı, insanları birleştirmek için bir şeyler söylerdi. Ama insanları bir araya getirmeyi umursamıyor. Ne yapılması gerektiği çok açık.  Basitçe ‘siyahların yaşamları değerlidir’ diyen bir başkana ihtiyacımız var ve Trump bunu asla yapmayacak. 

24 senedir San Antonio Spurs’te görev alan ve dünyadaki sayılı antrenörler arasında yer alan Gregg Popovich, aynı zamanda ABD Erkek Basketbol Takımı'nı da çalıştırıyor.

 

Independent Türkçe, BirGün

DAHA FAZLA HABER OKU