Selvi: Erdoğan’ın toplantılarında “2M 1T” kuralı geçerli olacak

Selvi’nin aktardığına göre AK Parti MYK üyeleri, Erdoğan ile toplantıya katılmadan önce Kovid-19 testi yaptıracak

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını boyunca İstanbul’da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da katılmaya başlayacağı toplantılarda maske, mesafe ve temizlik kurallarının geçerli olacağını yazdı.

Selvi’nin bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki buçuk ay aradan sonra dün Ankara’ya geldi. Koronavirüs nedeniyle toplantıları videokonferans yöntemiyle yapan Erdoğan, MGK, MYK ve Bakanlar Kurulu toplantılarını uzun bir aradan sonra yüz yüze yapacak. Ancak bu hiçbir kuralın geçerli olmadığı anlamına gelmesin.

Toplantılarda “2M 1T” kuralı geçerli olacak. Maske, mesafe ve temizlik kuralları gözetilecek. Ama sadece onunla da yetinilmeyecek. Toplantıya katılacak olanlar 1 gün önceden COVID-19 testi yaptıracak. Yarın yapılacak AK Parti MYK toplantısı öncesinde de MYK üyeleri bugün test yaptıracaklar. Sosyal mesafe dikkate alınarak MYK toplantısı her zamanki yerde değil, MKYK üyelerinin toplantı yaptığı 60 kişilik salonda yapılacak.

Bugünkü MGK’da ve perşembe günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nda da aynı kural geçerli mi olacak, orasını bilmiyorum. Çünkü onlar devlet olduğu için soramadım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da çalışmalarını sürdürdüğü Huber Köşkü’nde de koronavirüs önlemleri sıkı bir şekilde uygulanıyordu. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın zaman zaman kısıtlamalardan dolayı serzenişte bulunduğunu ancak önlemlere riayet ettiğini açıklamıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU