Elon Musk ve Grimes garip isimli bebeklerine nasıl sesleniyor?

Ünlü şarkıcı Grimes bebeklerine verdikleri tuhaf X Æ A-Xii ismini aslında nasıl telaffuz ettiklerini açıkladı

Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX bu hafta uzaya astronot gönderen ilk özel şirket olma ünvanını kazandı (AFP)

Elon Musk ve Grimes, X Æ A-Xii ismini verdikleri bebeklerine aslında nasıl hitap ettiklerini açıkladı.

Mirror'ın aktardığına göre ünlü çiftin bebeklerinin ismini açıklamasının ardından takipçileri ve hayranlarının kafası ismin nasıl okunacağına dair epey karışmıştı.

Musk ve Grimes bebeklerine ilk olarak X Æ A-12 ismini vermiş ancak Kaliforniya yasalarına uyması için daha sonra ismin sayısal kısmını Roma rakamlarıyla değiştirmişlerdi. Kaliforniya yasalarına göre, isimlerde sayısal ifadeler kullanmak yasak.

Ancak mevcut değişikliğe rağmen, ismin yine de kolay okunur olmadığı ifade edildi. Bebeğin annesi 32 yaşındaki şarkıcı Grimes oğluna hitap ederken kullandığı takma ismi Bloomberg’e verdiği röportajda açıkladı.

Grimes, oğluna “küçük X” diye seslendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçek ismi Claire Boucher olan Grimes, sevgilisi Elon Musk ile birlikte 4 Mayıs’ya bebeklerinin doğduğunu açıklamıştı.

SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su Elon Musk, daha önce bir takipçisinin bebeğe ne ismini verdiklerini sorduğunda Twitter üzerinden ismi açıklamıştı.

Musk’ın takipçilerinden birinin ismin okunuşuna yönelik “X Ash Archangel” tahmini yapmasının ardından Musk tweeti beğenerek bilgiyi doğrulamış göründü.

Grimes daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “X, bilinmeyen değişken, Æ’nin telaffuzu Ai (aşk ya da yapay zeka)” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı daha sonra ismin Elon ve kendisi için iki anlama sahip olduğunu söyledi.

A-12, en sevdiğimiz uçak SR-17’nin öncülü. Silahsız, herhangi bir koruma cihazsız, sadece hız. Savaşta harika, fakat şiddetsiz. Bir de A=Archangel, en sevdiğim şarkı.

Grimes daha önce, Instagram hesabından bebeğinin isminin artık X Æ A-Xii şeklinde yazıldığını, 12 yerine Roma rakamlarının kullanıldığını açıklamıştı.

Şarkıcı bu açıklamayı bir takipçisinin, “Bebeğinizin ismini Kaliforniya yasaları nedeniyle değiştirdiniz mi? Bebeğin yeni ismi ne?” sorusu üzerine yapmıştı.

 

Independent Türkçe, Mirror, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU