Milli Saraylar’a bağlı müzeler ziyaretçi kabulüne yeniden başlayacak

Müzeler, Kovid-19’a karşı alınan önlemler kapsamında 18 Mart’ta kapatılmıştı. Ziyaretler 1-2 Haziran’da yeniden başlıyor

Milli Saraylar, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 75 gün ziyaretçi almadı / Fotoğraf: Topkapı Sarayı (millisaraylar.gov.tr)

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde 18 Mart'tan itibaren geçici olarak ziyarete kapatılan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı müzeler, 1 ve 2 Haziran'dan itibaren kapılarını açacak.

Açıklama, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’ndan geldi.

Açıklamaya göre, koronavirüs salgını nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatılan Milli Saraylar'a bağlı müzeler normalleşme sürecine giriyor.

Pandemi sürecinde 75 gün kapalı kalan başta Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları olmak üzere tarihi kasırlar ziyaretçi kabul etmeye başlayacak. 

İlk ziyaret Topkapı Sarayı'na

İlk ziyaretler, Topkapı Sarayı'nda 1 Haziran, Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı'nda ise 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Uluslararası müzecilik kriterleri çerçevesinde müzelerde yapılacak gezileri güvenli kılan bir takım tedbirler alınırken, müzelere "sosyal mesafeyi kontrol etiketi" yerleştirildi. 

Bilet gişesinden başlayarak bahçe alanlarının sonuna kadar yerleştirilen bu etiketlerle, sosyal mesafenin korunması zorunlu kılındı.

Ziyaretçilerin ateşi ölçülecek, maskesi yoksa maske verilecek

Tedbirler kapsamında ziyaretçiler, müze girişlerindeki güvenlik noktalarında ateş ölçerle kontrolden edilecek.

Ziyaretçinin maskesi yoksa Milli Saraylar personeli tarafından kendilerine maske tedarik edilecek. Değerleri normal olan ziyaretçi, X-Ray denetiminden sonra bilet gişesine geçebilecek. Sesli rehber cihazları, ziyaretçilere tek kullanımlık kilitli poşet içerisinde verilecek.

Ayrıca, ziyaretçi ile doğrudan temas kuran Milli Saraylar personeline maske, eldiven, siperlik ve dezenfektan kullanımı da zorunlu hale getirildi.

Müzelerin açık alanlarına koronavirüs ile ilgili özel atık alanları da kuruldu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU