Taşgetiren: İletişim bilgisi olan biri İnce’nin tepkisini bu işlere yeniden bakmak için fırsat olarak değerlendirebilir

Karar yazarı: Bunu masaya yatırmak “Acaba sayın Cumhurbaşkanı üzülür mü?” gibi bir cesaret meselesi olarak değerlendirilmemeli

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Haber Global kanalında gazetecilerin sorularını cevapladığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına geçilmesine tepki göstererek yayını terk eden Muharrem İnce hakkında yazdı.

Taşgetiren, ”Özgür medya” öyle mi? başlıklı köşe yazısında Muharrem İnce’nin program sırasındaki tavrını ve kanalın daha sonra yaptığı açıklamayı hatırlattı.

Taşgetiren, yazısının devamında şunları söyledi:

Muharrem İnce’nin tavrı nasıl yorumlanırsa yorumlansın ortada üzerinde durulması gereken üç konu var: 

BİR: Cumhurbaşkanı’nın, parti başkanı olarak yaptıkları dahil her konuşmasının, her türlü yayın kesilerek tüm haber kanallarında veriliyor olması.

İKİ: Bu işleri tv kanallarının özgür tercihleri ile yapıyor olmaları iddiası. 

ÜÇ: Medyanın özgürlük sorunu. 

Şimdi bunları biraz açalım:

Cumhurbaşkanının her konuşmasının tüm haber kanallarında veriliyor olması, mesela “İletişim Başkanı” olarak Fahrettin Altun ya da AK Parti propaganda birimleri tarafından nasıl karşılanıyor, bilmiyorum. Bunun mesela insanlarda 40 öğün bal ile kaymak yeme tadı verip vermediği, pırt diye devreye giren bir Cumhurbaşkanı konuşmasının seyirciyi -mesela gençleri- nasıl etkilediği konusunu masaya yatırmak “Acaba sayın Cumhurbaşkanı üzülür mü?” gibi bir cesaret meselesi olarak değerlendirilmemeli, derim ben. Azıcık iletişim hassasiyeti olan bir kişi – ekip, Muharrem İnce’nin tepkisini bu işlere yeniden bakmak için fırsat olarak bile değerlendirebilir, diye düşünüyorum. 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU