Mike Tyson'a 89 saniyede nakavt ettiği McNeeley ile karşılaşması için 1 milyon dolar teklif edildi

Boksa geri döneceği iddia edilen Mike Tyson'a teklif yağmaya devam ediyor. Efsane boksöre son olarak 1995'te karşılaştığı Peter McNeeley ile tekrar ringe çıkması için 1 milyon dolarlık teklif yapıldı

Peter McNeeley ile Mike Tyson, 20 Ağustos 1995`te karşılaşmıştı / Fotoğraf: AP

Sosyal medya hesaplarından paylaştığı antrenman videolarının ardından spora geri döneceği konuşulan ve sürekli ringe çıkması için yeni teklifler alan eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson'a şimdi de 1 milyon dolar önerildi. 

2 kez ağır sıklet boks şampiyonu olan ve ağır sıklette dünyanın en genç şampiyonu olma unvanını hala elinde bulunduran Mike Tyson'a, 1995 yılında 89 saniyede nakavt ettiği Peter McNeeley'le tekrar ringe çıkması için 1 milyon dolar teklif edildi.

1995'te hapis cezasını tamamlamasının ardından ringe çıkan Tyson, 12 maç üst üste kazanma serisi elde eden 'Fırtına' lakaplı McNeeley'i 89 saniyede birkaç kez yere indirmiş, sonunda da McNeeley tarafı ringe beyaz havlu atarak maçtan çekilmişti. 

ABD`li Peter McNeeley ile Tyson arasında 20 Ağustos 1995`te düzenlenen ağır sıklet unvan maçında karşılaştı.

 

1995'te Tyson McNeely'i 89 saniyede nakavtla yenmişti.jpg
​​​​​​​Tyson, McNeely'i 89 saniyede nakavt etmesinin ardından 25 milyon dolar kazanmıştı / Fotoğraf: Twitter

 

4 yıllık hapis cezasının ardından ilk kez ringe çıkan Tyson, 89 saniye süren maçta McNeeley'i ilk rauntta nakavt etti. 

Efsane boksörün 25 milyon dolar ödül kazandığı müsabakada McNeeley ise 540 bin dolar aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tyson, kendisine yöneltilen 'para ve gösteri maçı' eleştirilerine ise bu maçlardan elde edeceği maddi geliri hayır kurumlarına bağışlayacağını belirterek cevap veriyor. Ünlü isimle dövüşmek için Evander Holyfiel ile şu anda WBC şampiyonu olan Tyson Fury'nin isimleri geçiyor.

Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Konseyi (WBC) ve Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) şampiyonluk kemerlerini kazanan ilk ağır sıklet boksör olan 53 yaşındaki efsane Mike Tyson, 11 Haziran 2005'te Washington'da karşılaştığı İrlandalı Kevin McBride ile yaptığı müsabakanın ardından boksa veda etmişti. 

Independent Türkçe, Fanatik

DAHA FAZLA HABER OKU