Mike Tyson'ın 1997'de kulağını ısırdığı Holyfield: Menajeri ile görüşüyoruz, üçüncü maç için anlaşmaya yakınız

Efsane boksör Mike Tyson, 1990lı yıllarda iki kez mağlup olduğu ve 1997'deki karşılaşmada kulağını ısırdığı Evander Holyfield ile yeniden karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Holyfield, "Üçüncü bir maç için görüşmeler sürüyor, anlaşmaya yakınız" dedi

Mike Tyson - Evander Holyfield / Kolaj: Independent Türkçe

1990'lı yıllarda iki kez karşıya gelen ve 1997'de Mike Tyson'ın Evander Holyfield'ın kulağını ısırmasıyla bir kült haline gelen ikili, 23 sene sonra yeniden karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor.

Son dönemlerde sık sık sosyal medya hesaplarından antrenman videolarını paylaşan ikili için birçok iddia ortaya atılmıştı.

 

 

Holyfield, Tyson ile üçüncü kez karşılaşacaklarının müjdesini, katıldığı bir programda açıkladı.

Kendisinin ve Tyson'ın menajerinin temas halinde olduklarını ve üçüncü maç için görüşmeleri yürüttüklerini aktaran Holyfield, "Henüz tam bir anlaşma olmadı ama anlaşmaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Holyfield, çevresindeki insanların Tyson ile yeniden karşılaşmalarını istediklerini kaydederek her iki ismin de ringlere geri dönebilecek güçte olduklarını söyledi.

 

 

Holyfield, 90'larda iki kez karşı karşıya geldiği (1996 ve 1997) Tyson'a yenilmemişti.

53 yaşındaki Mike Tyson, 1997'de Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını ısırmış ve bu olay dünya boks tarihinde bir kült olarak yerini almıştı.

 

Mike Tyson Holyfield-AFP1.JPG
1997'deki ikinci müsabakada Mike Tyson, Evander Holyfield'ın kulağını ısırdı / Fotoğraf: AFP

 

Tyson'ın ringde rakibine yaptığı hareketin ardından diskalifye olmuş bunun yanı sıra 3 milyon dolar para cezasına çarptırılarak uzun süre maçlardan da men edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Konseyi (WBC) ve Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) şampiyonluk kemerlerini kazanan ilk ağır sıklet boksör olan 53 yaşındaki efsane Mike Tyson, 11 Haziran 2005'te Washington'da karşılaştığı İrlandalı Kevin McBride ile yaptığı müsabakanın ardından boksa veda etmişti. 

Evander Holyfield ise  WBA, WBC ve IBF kemerlerinin yanı sıra 1983'te Caracas'ta yapılan Pan Amerika oyunlarında gümüş, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU