ABD, IŞİD’in üst düzey yöneticisinin başına 3 milyon dolar ödül koydu

IŞİD'li Muhammed Hadir Musa Ramazan’ın yakalanmasını sağlayacak kişi veya kişilere 3 milyon dolar verilecek

ABD’den IŞİD’in üst düzey yöneticisine 3 milyon dolar ödül / Fotoğraf: Reuters

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ”IŞİD’ın üst düzey yöneticisi ve önde gelen propagandacısı Muhammed Hadir Musa Ramazan’ın yakalanmasına yardımcı olacak her türlü bilgiyi sağlayana 3 milyon dolar para ödülü verilecektir” dedi.

IŞİD yöneticisi Ramazan’ın örgütün medya alanındaki üst düzey yöneticilerinden biri olduğu belirtilen açıklamada, “Örgütün internet dahil medyadaki operasyonlarını yönetiyor. IŞİD’i radikalleştirme, örgüte yeni üyeler kazandırma ve dünyada bazı kişiler üzerinde anahtar rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BMGK, yeni lider el-Mevla’yı yaptırım listesine almıştı

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) IŞİD ve el-Kaide Yaptırım Komitesi, geçen hafta Irak vatandaşı olduğu belirtilen örgütün yeni lideri Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla'yı, "Konseyin 2368 sayılı kararı uyarınca IŞİD ve el-Kaide adına faaliyetler planlamak ve bu örgütlere finansman sağlamaktan" yaptırım listesine aldığını açıkladığını duyurmuştu.

Komite, el-Mevla'nın "örgüt içinde Yezidilerin kaçırılması, katledilmesi ve insan ticaretinde de rol aldığı" bilgisini paylaşmıştı.

Üç farklı kod isim kullanıyor

Geçen yılın ekim ayında ABD operasyonunda öldürülen Ebubekir Bağdadi'nin yerine seçilen el-Mevla, "El Hac Abdullah", "Abdulemir Muhammed Said el-Selbi" ve "Ebu Ömer el-Türkmani" isimlerini kullanıyor.

Irak merkezi hükümeti de, 20 Mayıs'ta adı IŞİD’in öldürülen lideri Ebubekir Bağdadi'nin halefleri arasında geçen Abdulnasır Kardaş'ın yakalandığını duyurmuştu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU