IŞİD’in Irak emiri ve örgüt liderinin yardımcısı el-Cuburi öldürüldü

Irak Terörle Mücadele Birimi, IŞİD’in Irak sorumlusunun öldürüldüğünü duyurdu

IŞİD’in Irak emiri ve örgüt liderinin yardımcısı el-Cuburi öldürüldü / Fotoğraf: Reuters

Irak Terörle Mücadele Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, düzenlenen operasyonda IŞİD Irak emiri ve örgüt liderinin yardımcısı Mutaz el-Cuburi'nin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Cuburi'nin Suriye'nin Deyrizor kırsalında uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarınca düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BMGK, yeni lider el-Mevla’yı yaptırım listesine aldı

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) IŞİD ve el-Kaide Yaptırım Komitesi, Irak vatandaşı olduğu belirtilen örgütün yeni lideri Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla'yı, "Konseyin 2368 sayılı kararı uyarınca IŞİD ve el-Kaide adına faaliyetler planlamak ve bu örgütlere finansman sağlamaktan" yaptırım listesine aldığını açıkladığını duyurdu.

Komite, el-Mevla'nın "örgüt içinde Yezidilerin kaçırılması, katledilmesi ve insan ticaretinde de rol aldığı" bilgisini paylaştı.

Üç farklı kod isim kullanıyor

Geçen yılın ekim ayında ABD operasyonunda öldürülen Ebubekir Bağdadi'nin yerine seçilen el-Mevla, "El Hac Abdullah", "Abdulemir Muhammed Said el-Selbi" ve "Ebu Ömer el-Türkmani" isimlerini kullanıyor.

Irak merkezi hükümeti de, 20 Mayıs'ta adı IŞİD’in öldürülen lideri Ebubekir Bağdadi'nin halefleri arasında geçen Abdulnasır Kardaş'ın yakalandığını duyurmuştu. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU