Real Madridli Gareth Bale: Statta 80 bin kişi tarafından ıslıklanmak öz güvenimi sarsıyor

Real Madrid'e rekor bedelle transfer olan ancak bir türlü beklenen performansı sergileyemeyen Gareth Bale, "Her maçta aşırı baskı var. Statta 80 bin kişi tarafından ıslıklandım, bu hiç hoş değil ve öz güveni sarsıyor" dedi

Gareth Bale / Fotoğraf: Reuters

Real Madrid'in Galli yıldızı Gareth Bale, İspanyol taraftarların kendisine gösterdiği tepkilerin performansını olumsuz etkilediğini ve öz güven sorunları yaşadığını açıkladı.

2013 yılında Tottenham’dan transfer edilen ve bir türlü istenilen performansı gösteremediği için birçok maçta Real Madrid taraftarının ıslıklı protestolarına maruz kalan Gareth Bale, The Erik Anders Lang Show adındaki bir podcast programında açıklamalarda bulundu.

"Her maçta aşırı baskı var ve iyi oynayamıyorsanız başınız belada demektir" diyen Garet Bale, şöyle konuştu:

Statta 80 bin kişi tarafından ıslıklandım çünkü iyi oynamadım. Bunu birkaç kez yaşadım. Bu hiç hoş değil ve güvenini de sarsıyor. Taraftarların neden böyle bir tepki verdiğini anlayamıyorum. Sahada iyi oynayamıyorsanız, taraftarlarınızın daha iyisini yapmanıza yardımcı olmaya çalışmasını beklersiniz. Ama tam tersini yapıp seni ıslıklıyorlar.

Bir futbolcunun sahada oynarken harika işler yaptığını ancak 5 maç gol atamayınca "kötü oynadığı" eleştirilerinin yapıldığını dile getiren Bale, şunları kaydetti: 

Kendince iyi oynadığını düşünüyorsun, sadece gol atmadın ya da asist yapmadın. Ama insanlar sadece golleri, asistleri ve ‘vay be’ dedirten şeyleri sever. Bazen bu her zaman gerçekleşmez. 

 

Gareth Bale - Reuters1.jpg
Gareth Bale, 2013'te 101 milyon euro bonservis bedeliyle Tottenham'dan Real Madrid'e transfer oldu / Fotoğraf: Reuters

 

Geçer yaz döneminde takımdan ayrılacağı konuşulan ve sık sık golf oyunu ile gündeme gele Bale, "Birçok insanın bu konuyla ilgili sorunu var. Sebebinin ne olduğunu bilmiyorum çünkü doktorlarla konuştum ve sakatlığımla ilgili sorun olmayacağını söylediler. Medya ise benim için iyi olmadığını, dinlenmem gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı. 

Futbolda istediği performansı sağlayamadığı dönemde golf oynamanın kendisine iyi geldiğini aktaran Bale, şu yorumu yaptı: 

Parkurda olup her şeyden uzaklaşmak güzel. Bazen arkadaşlarımla, bazen biraz müzikle tek başıma oynuyorum.

Kariyerine Cardiff Civil Service kulübünde başlayan ve sonrasında Southampton altyapısına giren Bale, 2007'de 14 milyon 700 bin euro bonservis bedeliyle Tottenham'a transfer oldu. 

 

Gareth Bale - Reuters2.jpg
Gareth Bale, Real Madrid ile 2013-14, 2015-16, 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında Şampiyonlar Ligi kupasına uzandı / Reuters

 

Burada sergilediği performansla dünya devlerinin radarına giren Gareth Bale, 2013'te astronomik bir bedelle La Liga ekiplerinden Real Madrid ile anlaştı.

101 milyon euro'ya transfer olduğu Real Madrid'de davranışları nedeniyle sık sık taraftarlar tarafından hedef haline getirilen Bareth Bale, forma giydiği 249 maçta 105 gol ve 67 asist kaydetti.

Gareth Bale, yıldızlar topluluğu olarak adlandırılan Real Madrid'de 1 La Liga, İspanya Kral Kupası ve 1 İspanya Süper Kupa, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 4 FIFA kulüpler Dünya Kupası ve 3 kez de UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Galli oyuncu bu sezon 1'i Kral Kupası, 3'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 18 kez Real Madrid formasıyla sahaya çıkarken, 3 gol ve 2 asist üretti.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU