AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Orada bir ezan protestosu yapılmıştır, tepkimiz saygısızlığa yöneliktir

Çelik 8 Mart'ta Taksim'deki kadın yürüyüşünde, ezanın ıslıklandığı iddialarıyla ilgili kapsamlı bir sosyal medya araştırması yaptırdığını söyledi

Ömer Çelik - AK Parti Sözcüsü / Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik, 8 Mart'ta Taksim'deki kadın yürüyüşünde, ezanın ıslıklandığı iddialarıyla ilgili de konuştu:

“Bu yürüyüşü organize edenler ‘bizim kastımız yoktu’ diye açıklama yaptılar. Biz görüntüleri inceledik, kapsamlı bir sosyal medya araştırması da yaptırdım. Yürüyüşe katılıp da burada bulunanların daha sonra bu konuyla ilgili bahsettiğiniz tweet’lerinin, açıklamalarını da analiz ettirdik. Bahsettiğiniz şekilde açıklama var. Onun dışında çok sayıda açıklamada da; kendilerinin ezanı protesto ettiklerini ve orada bulunurken de, burada ifade etmek istemediğim; ezanla da hesaplaşma içinde olduğuna dair, onları da incelediğinizde yürüyüş de bunu yaptık diyenlerin hesabını incelediğinizde böyle bir durum çıkıyor…”

Çelik, açıklamasında “yürüyüş esnasında ezan protestosu yapılmıştır” dedi: 

“Orada bir ezan protestosu yapılmıştır. Yürüyüş komitesindeki şahıslar biz yapmadık diyorlar… Belli bir grubun da ezan protestosunu gerçekleştirdiği açık ve net ortadadır. Analizlerde de, bu şahıslar tarafından da sahiplenilmektedir.”

Ömer Çelik, gösterilen hassasiyetin millet olma hassasiyeti olduğu söyledi ve CHP’yi de konuyla ilgili sessiz kaldığı için eleştirdi: 

“Tabii ne zaman ezan ile ilgili, kutsal ile ilgili bir saygısızlık söz konusu olsa CHP herhangi bir şekilde ses vermiyor. Ne zamanki biz bu konuyla ilgili hassasiyetini gündeme getirdiğimizde, hassasiyet gündeme geldiğinden itibaren gerçeğin böyle olmadığını ispat gayretine düşüyorlar. CHP yöneticilerine tavsiyelerimiz şudur. Ezan konusunda, bayrak konusunda hassasiyetlerini vurgulasınlar. Ondan sonra söyleyecekleri cümleyi söylesinler. Ezanın Türkiye’de ideolojik bir dayatma olduğuna dair yapılan açıklamalar, ezanın Türkiye’de belli bir kesimin, haşa günde 5 vakit hakimiyetini ilan etmesi için kullanılan bir şey olduğuna dair açıklamalar, yürüyüşe katılanların bir çoğu tarafından dile getiriliyor.”

DAHA FAZLA HABER OKU