Sağlık Bakanı Koca’dan Eczacı İsmail Durmuş paylaşımı: Mücadelesi için minnettarız

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Durmuş için Sağlık Bakanı Koca, minnettarız etiketiyle bir mesaj paylaştı

Fotoğraf: Twitter

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden eczacı İsmail Durmuş hakkkında Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

Koca, “Eczacı İsmail Durmuş. 1985, Kayseri doğumlu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2007’de mezun oldu. En büyük tutkusu mesleğiydi. Birkaç yıl önce İstanbul Sancaktepe’de kendi eczanesini açmıştı. Bir çocuk babasıydı. Virüsü bir hastadan aldı. Mücadelesi için #minnettarız” dedi.

Ölümünden sonra belediyeden verilen yanıt, tartışma yaratmıştı

Sancaktepe'de eczacılık yapa Durmuş'un 18 Mart'ta eczanesinin dezenfekte edilmesi için Twitter hesabından Sancaktepe Belediyesi'ne ilettiği talebe gelen yanıt, sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

Durmuş'un talebine yanıt, 24 gün sonra hayatını kaybettikten sonra gelmişti.

 

Durmuş, Twitter'dan paylaştığı mesajda “Değerli ilgili yetkililer Sancaktepe bölgesinde yer alan eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ve rica ediyoruz. Az önce karşımda yer alan aile sağlığı merkezi dezenfekte edildi ama ricalarımıza rağmen eczanemiz edilmedi” demişti.

Sancaktepe Belediyesi 11 Nisan’da mesaja geri dönerek iletişim bilgilerini istemişti.

Sosyal medyada tartışma yaratan yanıt ile ilgili Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü sosyal medya hesabından “Minnettar olduğumuz bir eczacımızı kaybettik, İsmail Durmuş. Geride kalan minicik bebek ve gözü yaşlı eş varken kelimeler beyhude kalıyor. Yaşadığımız hassas durumla ilgili bir açıklama yapmamız geride kalanlara borcumuz” diyerek konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

Döğücü, sosyal medyadan talebe verilen yanıt üzerine soruşturma başlattıklarını belirterek şunları söylemişti:

Gördük ki, İsmail Durmuş'un talebi üzerine ekiplerimiz dezenfekte çalışmasını yapmış ancak sosyal medya editörümüz geriye dönük tarama esnasında konudan bihaber cevaplandırma yapmış. Sayın İsmail Durmuş'un eşi ve henüz altı aylık bebeği başta olmak üzere, bütün ailesine, eczacı camiasına başsağlığı diliyorum. Eşi ve bebeği artık bize emanettir.

Döğücü, Durmuş'un eczanesinde yapılan dezenfekte çalışması sırasında çekilen fotoğrafı da paylaşmış Sancaktepe Belediyesi'nden yapılan açıklamada Durmuş'un eczanesine 30 Mart ve 6 Nisan tarihlerinde dezenfekte için gidildiği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU