Güney Kore'de ilk kez karantinayı ihlal eden birine hapis cezası verildi

Güney Kore'de bulaşıcı hastalıklar önleme yasasının sertleştirilmesi sonrası zorunlu karantinayı ihlal eden bir kişiye ilk kez hapis cezası verildi

Güney Koreli yargıç karantina ihalilinde hapse mahkum edilen Kim'in sert şekilde cezalandırılmasının gerektiğini çünkü suçun, Kovid-19 pandemisinin ülkedeki durumunun ciddiyetini koruduğu sırada işlendiğini söyledi (AFP)

Güney Kore'de ilk kez bir kişiye karantina kurallarını ihlal ettiği için hapis cezası verildi.

27 yaşındaki genç adamın iki kez karantina kurallarını ihlal ettikten sonra nisan ayında tutuklandığı açıklandı. Tutuklanan adam salı günü savcıların 1 yıl hapis istediği davada 4 ay hapse mahkum edildi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Hapis cezası ülkede geçen ay bulaşıcı hastalıkların önlenmesi kanunun sertleştirilmesinin ardından geldi.

Güney Koreli yetkililer soyadı Kim olarak açıklanan adamın nisan başında 14 günlük zorunlu karantinaya alındığını ancak karantina bitimine 2 gün kala evinden ayrılarak bir parka, saunaya ve bir mağazaya gittiğini açıkladı.

Yetkililer 16 Nisan'da yakalanan adamın ülkenin kuzeybatısındaki Gyeonggi bölgesinde geçici bir sığınağa yerleştirildiğini ve Kovid-19 testi yapıldığını ancak adamın binadan kaçarak ikinci kez karantina kurallarını ihlal ettiğini duyurdu.

Kim polise yaptığı açıklamada stres altında hissettiği için kaçtığını söyledi. 

Ülkede 5 Nisan'da yürürlüğe giren bulaşıcı hastalıkları önleme kanununa göre zorunlu karantinayı ihlal edenlere 10 milyon won'a kadar (yaklaşık 55 bin TL)  para cezası ya da bir yıla kadar hapis cezası veriliyor.

Güney Kore'de salı günü 19 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 11 bin 225 olarak açıklandı.

 

Independent Türkçe, AFP, Korean Herald

DAHA FAZLA HABER OKU