Fenerbahçe'nin gündemindeki Bjelica: Beni arayıp durumumu sordular, haziran başında takımı devralmamı istediler

Ersun Yanal ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de teknik direktör adaylarından Nenad Bjelica, sarı-lacivertli takımın haziran ayında kendisine göreve başlamayı teklif ettiğini söyledi

Nenad Bjelica / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Ersun Yanal ile yolları ayırmasının ardından arayışlarını sürdürüyor.

Sarı-lacivertli takımın başına geçeceği konuşulan gözde adaylardan Nenad Bjelica, Fenerbahçe'nin başına geçmesiyle ilgili RTL kanalına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Bjelica, sarı-lacivertli ekibin büyük bir taraftar kitlesinin olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

Ben dahil her antrenör için orada çalışmak zor. Fenerbahçe'ye 'evet' demedim. Müzakereler bitmedi. Beni aradılar ve durumumu sordular. Takımı haziran başında devralmamı istediler. Ancak, Türkiye'deki koronavirüs salgınının boyutları işimizi kolaylaştırmıyor.

"Beni isteyenlerin en büyüğü Fenerbahçe" demişti

Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica, ülkesinde yayın yapan Sportske Novosti gazetesine yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli takımla görüşmelerin sürdüğünü ancak henüz anlaşma sağlanmadığını söylemişti. 

Taraflar arasında henüz bir anlaşmaya varılmadığınının altını çizen Bjelica, şu ifadeleri kullanmıştı:

Dürüst olmam gerekirse, gelen tüm teklif ve seçenekleri bir kenara koydum. Çünkü beni isteyen kulüpler arasında en büyüğü Fenerbahçe. Önce bu konunun nasıl sonuçlandığını görüp daha sonra diğer seçeneklere bakacağım.

 

Nenad Bjelica - AA1.jpg
Nenad Bjelica, Dinamo Zagreb ile 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında şampiyonluk yaşadı / Fotoğraf: AA

 

48 yaşındaki Nenad Bjelica, Hırvatistan'da Dinamo Zagreb ile nisan ayında yollarını ayırdı. 

2018 yılında Dinamo Zagreb Teknik Direktörlüğü görevine başlayan Bjelica, 2 Hırvatistan Ligi, 1 kez de Hırvatistan Kupası kazandı. 

48 yaşındaki teknik adam, Dinamo Zagreb ile son iki sezonda sahaya çıktığı 62 lig maçında 50 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 2,53 puan ortalaması yakaladı.

Dinamo Zagreb, Bjelica yönetiminde 50 yıl sonra ilk kez Avrupa'da grupları geçme başarısı gösterdi.

Hırvat teknik adam daha önce Lech Poznan, Spezia, Austria Wien, Wolfsberger, Lustenau ve Karnten'i çalıştırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU