Prof. Dr. Özlü'den HES kodu yorumu: Kontrollü sosyalleşmeye önemli katkısı olacağına inanıyorum

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, seyahatlerde ve sosyal yaşamda kullanılmaya başlanacak olan Hayat Eve Sığar (HES) kodunun bulaş riskini azaltmaya etki edebileceğini söyledi

Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması güncellenerek, seyahatlerde kullanılacak bir kod eklendi / Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, seyahatlerde kullanılacak Hayat Eve Sığar (HES) koduna ilişkin açıklamada bulundu.

Söz konusu kodun bulaş riskini azaltmada katkı sağlayabileceğine değinen Prof. Dr. Tevfik Özlü, "HES kodu uygulaması, uçak, demiryolu veya otobüsle seyahat yanında toplu organizasyonlara katılma, kalabalık salonlara girme sırasında da bulaş riskini azaltmak amacıyla kullanılabilir. Kontrollü sosyalleşmeye önemli katkısı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

COVID-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü AA.jpg
Kovid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü / Fotoğraf: AA

 

HES kodu nedir?

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile koronavirüs kontrol ve takibini vatandaşların hizmetine sunan Sağlık Bakanlığı, kontrollü sosyal hayat için "HES" kodu uygulamasını başlattı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Bu uygulama, şehirler arası seyahatlerde, iş yerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılmaya başlanacak.

Böylelikle vatandaşların kontrollü sosyal hayatta güvenliği en üst düzeye çıkarılacak.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU